Citrondampet laks med kold ingefærsauce smager så fuglene igen synger i det lille hjem. Lækkert, lækkert, lækkert. Den kolde ingefærsauce til lun citrondampet laks. Det giver en helt fantastisk smag.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 2 dl fromage frais
  • ½ spsk. fintrevet citronskal
  • 1 tsk. revet ingefær
  • ½ dl fintklippede dildkviste
  • ½ spsk. flydende honning
  • ½ porre
  • 50 g frisk ingefær
  • 1 citron
  • 1 spsk. hvid balsamicoeddike
  • Hele dildkviste
  • 4 laksefileter med skind

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 600 g sukkerærter
  • Dildkviste
  • 4 citronbåde
  • 100 g cherrytomater

Sådan tilberedes citrondampet laks med kold ingefærsauce

  1. Rør fromage frais, citronskal, ingefær, klippet dild, honning og ¼ tsk. groft salt sammen i en skål.
  2. Stil saucen tildækket i køleskabet.
  3. Skrub/skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  4. Rengør porren, og skær den i mindre stykker.
  5. Skræl ingefæren, og skær den i skiver.
  6. Skyl citronen, og skær den i skiver.
  7. Kom porrer, ingefær, citron, balsamicoeddike, dild og 1 spsk. groft salt i en stor gryde, og hæld 1 liter vand ved.
  8. Bring lagen i kog, og kog den under låg i ca. 10 minutter.
  9. Kom laksefileterne i lagen, og kog dem ved svag varme i ca. 12 minutter.
  10. Kog sukkerærterne i letsaltet vand i et par minutter.
  11. Tag ingefærsaucen ud af køleskabet, og smag til lige inden servering.
  12. Halver cherrytomaterne, og drys dem med lidt groft salt.
  13. Servér dampet laks og ingefærsauce med citronbåde og en dildkvist.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2176/518
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    371/89
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med porre

Medisterpølse med forlorne flødekartofler

Medisterpølse med forlorne flødekartofler

Pirogger med fars og porrer

Pirogger med fars og porrer

Pasta med bacon og røget klosterost

Pasta med bacon og røget klosterost

Kylling i gammeldags sursød sovs

Kylling i gammeldags sursød sovs

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Citrondampet laks med kold ingefærsauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)