Tit serveres stjerneskud som forret eller frokost på et stykke brød. Her har du en lækker variant til middagsbordet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2139/509
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt: 15 %
    Kulhydrat:
     49 %
    Alkohol: 1 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     429/102
    Protein: 9 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 600 g mørksej
  • 600 g lyssej
  • 1½ dl hvidvin
  • 4 spsk. rugmel
  • 6 gulerødder
  • 410 g kartofler
  • 2 pastinakker
  • 300 g piccalillirelish
  • 6 spsk. græsk yoghurt, 2 %
  • Margarine
  • Olie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes stjerneskud med piccalillirodfrugter:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skær gulerødder, kartofler og pastinakker i lige store stænger.
  3. Kom dem i et ildfast fad.
  4. Hæld 1 spsk. olie over, og sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gennemstegte.
  5. Kom vin og ca. 6 dl vand i en gryde med nogle peberkorn samt salt, og lad det koge op.
  6. Rul lyssejfileterne sammen, og læg dem forsigtigt i vandet. Lad simre i 1 minut under låg.
  7. Tag gryden fra varmen, og lad stå med låg på.
  8. Skær mørksejen i passende stykker, og vend dem i rugmel, og drys med salt og peber.
  9. Steg i halvt margarine, halvt olie.
  10. Bland de bagte rodfrugter med relish og yoghurt.
  11. Anret den kogte fisk oven på den stegte, og servér dine stjerneskud med ristet spinatbrød og rodfrugterelish.
  12. Pynt med dild og citronskiver.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Catharina: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt
Martin: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”