Stegt fisk med dejligt tilbehør. Kan sagtens lunes dagen efter. Hvis der kun er levnet tilbehør, smager det fortrinligt til et spejlæg – spejlæg og ”brasgrøntsager”.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1922/458 - Energifordeling:
Protein: 27 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 378/90
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 600 g fiskefileter
- Ca. 30 g margarine
- 2 porrer
- ½ pastinak
- 2 syrlige æbler
- ¼ kinakål
- 1 spsk. olie
- 2 tsk. karry
- 1 æg
- 30 g rasp
- Salt
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes stegte fiskefileter med grøntsager:
- Drys fileterne med 1 tsk. salt, og lad dem trække i ca. ½ time.
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skyl og rens porrer, og skær dem i skiver.
- Skræl pastinak og æble, og fjern æbleskroget. Skær æble og pastinak i tern.
- Skyl kålen, og skær den i strimler.
- Svits grøntsagerne i olien tilsat 1 tsk. karry, til de er næsten møre, men endnu lidt sprøde.
- Skyl og tør fisken.
- Vend fisken i sammenpisket æg og rasp.
- Drys fileterne med lidt karry, og steg dem i margarinen i ca. 3 minutter på hver side.
- Servér grøntsagerne til fisken sammen med kartofler.
Dommen: