Stegt fisk med dejligt tilbehør. Kan sagtens lunes dagen efter. Hvis der kun er levnet tilbehør, smager det fortrinligt til et spejlæg – spejlæg og ”brasgrøntsager”.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1922/458
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     24 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 378/90
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 600 g fiskefileter
  • Ca. 30 g margarine
  • 2 porrer
  • ½ pastinak
  • 2 syrlige æbler
  • ¼ kinakål
  • 1 spsk. olie
  • 2 tsk. karry
  • 1 æg
  • 30 g rasp
  • Salt

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes stegte fiskefileter med grøntsager:

  1. Drys fileterne med 1 tsk. salt, og lad dem trække i ca. ½ time.
  2. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  3. Skyl og rens porrer, og skær dem i skiver.
  4. Skræl pastinak og æble, og fjern æbleskroget. Skær æble og pastinak i tern.
  5. Skyl kålen, og skær den i strimler.
  6. Svits grøntsagerne i olien tilsat 1 tsk. karry, til de er næsten møre, men endnu lidt sprøde.
  7. Skyl og tør fisken.
  8. Vend fisken i sammenpisket æg og rasp.
  9. Drys fileterne med lidt karry, og steg dem i margarinen i ca. 3 minutter på hver side.
  10. Servér grøntsagerne til fisken sammen med kartofler.

Dommen:

Nicklas: 2 point ud af 5Det smager ikke specielt godt
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!