Rødfisk er en lidt overset fisk, og det er faktisk synd, for den smager fantastisk, og den er nem (for børnene) at fjerne evt. ben fra, fordi kødet skiller sig ad i stykker, når man banker let på den tilberedte fisk. Og en anden god ting er, at den ikke smager så meget af “fisk”, som mange børn jo ikke bryder sig om.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2735/651
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     11 %
    Kulhydrat: 62  %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 439/105
    Protein: 7 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 4 rødfiskefileter
  • 4 porrer
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ spsk. olie
  • 2 dl grønsagsbouillon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 500 g frisk pasta

Sådan tilberedes stegt rødfisk:

  1. Skrab skællene af fileterne, og rids skindet på kryds og tværs med en skarp kniv.
  2. Snit de rensede porrer fint. Svits porrer og knust hvidløg i 1 spsk. olie.
  3. Tilsæt bouillon, og lad det simre under låg, til porrerne er helt møre.
  4. Tag halvdelen af porrerne op og blend resten med væden til en jævn sovs. Vend porrerne i sovsen, giv dem et opkog, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  5. Kom ½ spsk. olie på en pande, og varm det op. Krydr fiskefileterne godt med salt og friskkværnet peber, læg dem på panden med skindsiden opad. Lad dem stege i 3 minutter på hver side. Servér med friskkogt pasta vendt med porresaucen.

Velbekomme!

Dommen:

Natacha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!