Den kolde sovs kan undværes, og tilbehøret kan varieres med andre rodfrugter eller grøntsager. Der kan selvfølgelig også lægges andre grøntsager på end tomater, f.eks. champignoner eller peberfrugt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1847/440
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt:
     22 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 394/94
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 500 g kyllingefars
  • 4 spsk. mel
  • 1 løg
  • 4 tsk. fedtfattig krydderost (pikant)
  • 2 tomater
  • 2 dl A38, 0,1 %
  • 2 spsk. krydderurter efter eget valg
  • 1 tsk. karry
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • 300 g jordskokker
  • 1 spsk. olie
  • Paprika
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes karbonader med krydderost:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skyl og skrub jordskokker og kartofler, og skær dem i tykke skiver.
  3. Læg dem i en bradepande med olien.
  4. Drys med paprika, salt og peber.
  5. Sæt dem i ovnen i ca. 35 minutter.
  6. Pil løget, og hak det fint.
  7. Bland fars, mel og løg, og krydr med salt og peber.
  8. Riv fire stykker folie i passende størrelse.
  9. Form farsen til fire karbonader, og læg dem på hver sit stykke folie.
  10. Lav en fordybning i midten af hver karbonade, og kom en teskefuld krydderost i fordybningen.
  11. Skyl tomater, og skær dem i skiver.
  12. Fordel tomatskiverne på karbonaderne.
  13. Luk folien omkring karbonaderne.
  14. Sæt foliepakkerne i ovnen 20-25 min. før kartofler og jordskokker er færdige.
  15. Bland A38 med hakkede krydderurter, og smag til med karry, salt og peber.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!