Den kolde sovs kan undværes, og tilbehøret kan varieres med andre rodfrugter eller grøntsager. Der kan selvfølgelig også lægges andre grøntsager på end tomater, f.eks. champignoner eller peberfrugt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1847/440 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 394/94
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 500 g kyllingefars
- 4 spsk. mel
- 1 løg
- 4 tsk. fedtfattig krydderost (pikant)
- 2 tomater
- 2 dl A38, 0,1 %
- 2 spsk. krydderurter efter eget valg
- 1 tsk. karry
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 300 g jordskokker
- 1 spsk. olie
- Paprika
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes karbonader med krydderost:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skyl og skrub jordskokker og kartofler, og skær dem i tykke skiver.
- Læg dem i en bradepande med olien.
- Drys med paprika, salt og peber.
- Sæt dem i ovnen i ca. 35 minutter.
- Pil løget, og hak det fint.
- Bland fars, mel og løg, og krydr med salt og peber.
- Riv fire stykker folie i passende størrelse.
- Form farsen til fire karbonader, og læg dem på hver sit stykke folie.
- Lav en fordybning i midten af hver karbonade, og kom en teskefuld krydderost i fordybningen.
- Skyl tomater, og skær dem i skiver.
- Fordel tomatskiverne på karbonaderne.
- Luk folien omkring karbonaderne.
- Sæt foliepakkerne i ovnen 20-25 min. før kartofler og jordskokker er færdige.
- Bland A38 med hakkede krydderurter, og smag til med karry, salt og peber.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: Tjah, det kan vel godt spises
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
- Rens kartofler og jordskokker.
- Krydr med paprika, salt og peber.
- Kom krydderost i fordybningen.
- Læg tomatskiver over.
- Rør en kold sovs.
- Servér med “jordtofler” og “karskokker”.