Her har du en meget nem ret at tilberede. Hvis du synes, kan du stege fisken i ovnen ved 180° C i ca. 10 minutter, men vil du have sprødt skind, så steg den på panden. Det er (måske) også lidt voldsomt at tænde ovnen for så lidt?

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1745/415
  • Energifordeling:
    Protein: 36 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat:
     44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     348/83
    Protein: 8 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 600 g rødfiskefilet med skind
  • 2 spsk. olivenolie
  • 200 g ærter (evt. frosne)
  • 300 g perleløg (evt. frosne)
  • 1 icebergsalat
  • 1 dl rucolasalat
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes rødfisk med ærter og perleløg:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Skyl iceberg- og rucolasalaten, og skær den i fine strimler.
  3. Varm 1 spsk. olie op på en pande, og rist perleløgene i 5 minutter.
  4. Tilsæt ærter, og rist med i 2 minutter.
  5. Vend til sidst salaten sammen med løg og ærter, til den falder en lille smule sammen.
  6. Smag til med salt og peber.
  7. Rids skindet på fisken, og krydr med salt og peber.
  8. Steg fisken på skindsiden i resten af olien i 5-6 minutter, til kødet er mælkehvidt. Vend evt., og steg ½ minut på kødsiden.
  9. Servér rødfisken med grøntsager og kartofler.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”