Her har du en meget nem ret at tilberede. Hvis du synes, kan du stege fisken i ovnen ved 180° C i ca. 10 minutter, men vil du have sprødt skind, så steg den på panden. Det er (måske) også lidt voldsomt at tænde ovnen for så lidt?
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1745/415 - Energifordeling:
Protein: 36 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 44 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 348/83
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 600 g rødfiskefilet med skind
- 2 spsk. olivenolie
- 200 g ærter (evt. frosne)
- 300 g perleløg (evt. frosne)
- 1 icebergsalat
- 1 dl rucolasalat
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes rødfisk med ærter og perleløg:
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skyl iceberg- og rucolasalaten, og skær den i fine strimler.
- Varm 1 spsk. olie op på en pande, og rist perleløgene i 5 minutter.
- Tilsæt ærter, og rist med i 2 minutter.
- Vend til sidst salaten sammen med løg og ærter, til den falder en lille smule sammen.
- Smag til med salt og peber.
- Rids skindet på fisken, og krydr med salt og peber.
- Steg fisken på skindsiden i resten af olien i 5-6 minutter, til kødet er mælkehvidt. Vend evt., og steg ½ minut på kødsiden.
- Servér rødfisken med grøntsager og kartofler.
Dommen:
- Kog kartoflerne i letsaltet vand.
- Svits perleløg.
- Tilsæt ærter.
- Tilsæt salat.
- Lad salaten falde sammen, og smag til med salt og peber.
- Rids skindet.
- Krydr med salt og peber.
- Steg fisken på skindsiden.