Vi kender godt traditionen med at spise så mange ålestykker, at de kan nå hele vejen rundt om tallerknen, men mindre kan, og MÅ, gøre det, hvis den fedtfatttige livsstil skal holdes – det bliver også billigere.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2174/518 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 396/94
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 2 ål
- 1 spsk. stegemargarine
- Ca. 1 dl mel
- 1 bdt. dild
- 850 g nye kartofler
- 1 spsk. majsstivelse
- 3 dl minimælk
- 3 dl kartoffelvand
- Muskatnød
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 salathoved
- 400 g ærter
Sådan tilberedes stegte ål med stuvede kartofler:
- Skrub kartoflerne, skær dem i skiver, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skær ålene i 6-7 cm lange stykker, og vend dem i mel blandet med salt og peber.
- Bank det overskydende mel af, og steg ålene gyldne på alle sider i margarinen.
- Hæld vandet fra kartoflerne, men gem 3 dl af vandet.
- Varm kartoffelvand og mælk op, og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Vend kartoflerne i sovsen sammen med finthakket dild. Varm hurtigt igennem, og smag til med salt, peber og muskatnød.
- Skyl salathovedet, dryp det godt af, og bræk bladene i mundrette stykker.
- Servér med kolde ærter.
Dommen:
Natascha: Tjah, det kan vel godt spises
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!