Kammuslinger med pasta og pesto kan spises både til forret, natmad og hovedret. Flutes kan undværes, hvis det er natmad eller forret, men ikke hvis det skal anvendes til hovedret.

Personer

Minutter

Det er ikke fordi, madmor er særligt vild med kammuslinger, men når de serveres med dette super lækre tilbehør … De glider lige ned i mavsen. MUMS!

Ingredienser

  • 400 g kammuslinger
  • 2 spsk. olie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. sukker
  • 2 skalotteløg
  • 10 g (ca. 2/3 spsk.) Becel flydende, let margarine
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl grønsagsbouillon
  • 2 tsk. mel
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 4 tomater
  • Saft af 1 citron
  • 200 g pastaplader (lasagneplader)
  • 2 spsk. grøn pesto
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 miniflutes

Sådan tilberedes kammuslinger med pasta og pesto

  1. Bland olien med knust hvidløg.
  2. Smag til med sukker, salt og peber
  3. Lad kammuslingerne trække heri i ½ time. Vend af og til.
  4. Kog pastapladerne, til de er bløde.
  5. Pil, og hak løgene fint.
  6. Kog dem i margarinen 6-8 minutter.
  7. Hæld vin over, og lad det koge ind til ca. halvdelen.
  8. Tilsæt det meste af bouillonen.
  9. Rør melet til en jævning med resten af bouillonen, og jævn sovsen.
  10. Kog den igennem 7-8 minutter.
  11. Smag til med sennep – uden at sovsen koger.
  12. Steg/grill kammuslingerne ca. 1 minut på hver side.
  13. Hak tomaterne, og smag dem til med citronsaft og salt.
  14. Anret pasta, sovs, kammuslinger, tomater og pesto på en tallerken, og servér med flutes.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter inkl. trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2628/626
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    534/127
    Protein: 6 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter med skalotteløg

Brombærchutney og -eddike

Brombærchutney og -eddike

Varmrøget laks på groft brød med rygeostcreme

Varmrøget laks på groft brød med rygeostcreme

Pizza med basilikumost og salat

Pizza med basilikumost og salat

Dybstegt mørbrad

Dybstegt mørbrad

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kammuslinger med pasta og pesto
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)