Enten kan man lide lever, eller også kan man ikke. Nogle kan bedre lide stegt kalvelever end svinelever eller omvendt. Vi kan lide det hele, bare det er tilberedt lækkert, og det er stegt kalvelever med rødbedesalat.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g kalvelever
  • 2 løg
  • 4 spsk. mel
  • 40 g margarine
  • 4 dl vand
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 220 g rødbeder
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 æbler
  • 1½ dl tykmælk
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. græskarkerner
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes stegt kalvelever med rødbedesalat

  1. Kog rødbederne med skræl i ca. 45 minutter, til de er gennemkogte.
  2. Rist græskarkernerne.
  3. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær æblerne i tern.
  4. Pil skrællen af rødbederne.
  5. Skær rødbederne i tern, og dryp dem med eddiken.
  6. Vend rødbeder og æbler sammen.
  7. Rør tykmælken med olie, presset hvidløg, salt og peber.
  8. Vend den sammen med rødbeder og æbler og smag til.
  9. Drys rødbedesalaten med græskarkerner.
  10. Rens leveren for hinder, og skyl den i koldt vand.
  11. Skær leveren i 1 cm tykke skiver, vend i mel, og krydr med salt og peber.
  12. Steg leveren i  margarinen 4 minutter på hver side ved jævn varme.
  13. Tag den af panden, og hold den varm.
  14. Pil løgene, skær dem i ringe, og steg dem på samme pande, ved samme temperatur.
  15. Tag løgene af panden, og hold dem varme.
  16. Hæld 3 dl kogende vand på panden, og kog op.
  17. Tilsæt majsstivelse rørt ud i den sidste dl vand.
  18. Kog op, og smag til med salt og peber.
  19. Læg leveren tilbage i sovsen, og læg løgene oven på.
  20. Servér stegt kalvelever med den lune rødbedesalat.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 55 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1981/472
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    484/116
    Protein: 9 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med rødbeder

Tarte tatin med små rødbeder

Tarte tatin med små rødbeder

Stegt kulmule med bagte rodfrugter i marinade

Stegt kulmule med bagte rodfrugter i marinade

Rødbedesuppe med feta og syltet ingefær

Rødbedesuppe med feta og syltet ingefær

Marineret, stegt andebryst med bagte æbler

Marineret, stegt andebryst med bagte æbler

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Stegt kalvelever med rødbedesalat
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)