Enten kan man lide lever, eller også kan man ikke. Nogle kan bedre lide stegt kalvelever end svinelever eller omvendt. Vi kan lide det hele, bare det er tilberedt lækkert.

  • Kategori: Hovedret/Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1981/472
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt:
     28 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     484/116
    Protein: 9 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 600 g kalvelever
  • 2 løg
  • 4 spsk. mel
  • 40 g margarine
  • 4 dl vand
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 220 g rødbeder
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 æbler
  • 1 ½ dl tykmælk
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. græskarkerner
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes stegt kalvelever og rødbedesalat:

  1. Kog rødbederne med skræl i ca. 45 minutter, til de er gennemkogte.
  2. Rist græskarkernerne.
  3. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær æblerne i tern.
  4. Pil skrællen af rødbederne.
  5. Skær rødbederne i tern, og dryp dem med eddiken.
  6. Vend rødbeder og æbler sammen.
  7. Rør tykmælken med olie, presset hvidløg, salt og peber.
  8. Vend den sammen med rødbeder og æbler og smag til.
  9. Drys rødbedesalaten med græskarkerner.
  10. Rens leveren for hinder, og skyl den i koldt vand.
  11. Skær leveren i 1 cm tykke skiver, vend i mel, og krydr med salt og peber.
  12. Steg leveren i  margarinen 4 minutter på hver side ved jævn varme.
  13. Tag den af panden, og hold den varm.
  14. Pil løgene, skær dem i ringe, og steg dem på samme pande, ved samme temperatur.
  15. Tag løgene af panden, og hold dem varme.
  16. Hæld 3 dl kogende vand på panden, og kog op.
  17. Tilsæt majsstivelse rørt ud i den sidste dl vand.
  18. Kog op, og smag til med salt og peber.
  19. Læg leveren tilbage i sovsen, og læg løgene oven på.
  20. Servér stegt kalvelever med den lune rødbedesalat.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!