Dejligt tilbehør, der kan varieres i det uendelige, og som naturligvis egner sig til meget andet end stegt fisk.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1310/312 - Energifordeling:
Protein: 36 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 37 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 330/79
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 600 g kulmule
- 800 g rodfrugter – f.eks.:
- 200 g pastinak
- 4 gulerødder
- 330 g rødbede – men alle slags kan bruges (selleri, løg, persillerod, porre osv.)
- 1 dl vand
- 2½ spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamicoeddike
- Små kviste af rosmarin
- 2 spsk. flydende honning
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes stegt kulmule med bagte rodfrugter i marinade:
- Tænd ovnen på 180° C.
- Rens rodfrugterne, og skær dem i store stykker.
- Pisk vand, 2 spsk. olie, balsamicoeddike, lidt salt og peber sammen til en marinade.
- Vend rodfrugterne i marinaden, og kom dem i et ovnfast fad.
- Drys med nogle små kviste rosmarin.
- Dryp honningen ud over rodfrugterne.
- Bag rodfrugterne i ca. 45 minutter afhængig af størrelsen på rodfrugterne.
- Steg fisken på begge sider i lidt olie.
- Krydr med salt og peber.
Dommen:
- Klargør rodfrugterne, og skær dem i store stykker.
- Rør marinaden sammen.
- Hæld marinaden over rodfrugterne, og bland godt.
- Drys med frisk rosmarin.
- Steg fisken.