Dejligt tilbehør, der kan varieres i det uendelige, og som naturligvis egner sig til meget andet end stegt fisk.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 55 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1310/312
  • Energifordeling:
    Protein: 36 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 37 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 330/79
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 600 g kulmule
  • 800 g rodfrugter – f.eks.:
    • 200 g pastinak
    • 4 gulerødder
    • 330 g rødbede – men alle slags kan bruges (selleri, løg, persillerod, porre osv.)
  • 1 dl vand
  • 2½ spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • Små kviste af rosmarin
  • 2 spsk. flydende honning
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes stegt kulmule med bagte rodfrugter i marinade:

  1. Tænd ovnen på 180° C.
  2. Rens rodfrugterne, og skær dem i store stykker.
  3. Pisk vand, 2 spsk. olie, balsamicoeddike, lidt salt og peber sammen til en marinade.
  4. Vend rodfrugterne i marinaden, og kom dem i et ovnfast fad.
  5. Drys med nogle små kviste rosmarin.
  6. Dryp honningen ud over rodfrugterne.
  7. Bag rodfrugterne i ca. 45 minutter afhængig af størrelsen på rodfrugterne.
  8. Steg fisken på begge sider i lidt olie.
  9. Krydr med salt og peber.

Dommen:

Natascha:  4 pint ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 pint ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 pint ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 pint ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!