IKKE FEDTFATTIG

Tarte Tatin/ er en fransk æbletærte bestående af karameliserede æblestykker, bagt tærtedej på toppen. Tarte betyder pie/tærte, og Tatin er navnet på den familie der angiveligt skulle være “opfinderen” af tærten på den ene eller anden måde. Der findes flere anekdoter om den berømte tærtes oprindelse. Så i virkeligheden burde denne ret måske hedde “tarte à la betterave”. En smagsoplevelse er den under alle omstændigheder.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1870/445
    Energifordeling:
    Protein: 5 %
    Fedt:
     59 %
    Kulhydrat: 36 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 972/232
    Protein: 3 g
    Fedt:
     15 g
    Kulhydrat: 20 g

Ingredienser:

  • 275 g butterdej, light
  • 10 g stegemargarine
  • 5 spsk. rapsolie
  • 1 spsk. og 2 tsk. æblecidereddike
  • 2 tsk. brun farin
  • 350 g små rødbeder (på størrelse med en golfbold.
  • 1-2 skalotteløg – afhængig af størrelse
  • 1 tsk. mild sennep
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes tarte tatin med små rødbeder:

  1. Rul butterdejen ud (ca. ½ cm i tykkelse).
  2. Læg en ovnfast stegepande (20 cm i diameter) omvendt på dejen, og skær en cirkel ud.
  3. Pak cirklen ind i plastfolie, og læg den i køleskabet.
  4. Skrub rødbederne, og skær dem i halve.
  5. Tænd ovnen på 190° C.
  6. Varm margarine og 1 spsk. olie op på stegepanden.
  7. Tilsæt 2 tsk. æblecidereddike, farin, lidt salt og peber, og rør undt.
  8. Tilsæt rødbeder, og vend det rundt. Sørg for, at der er rødbeder nok til at fylde panden.
  9. Dæk panden med stanniol, stil den i ovnen, og bag 30-40 minutter, til rødbederne er møre.
  10. Rør imens en vinaigrette af hakket skalotteløg, sennep, 1 spsk. æblecidereddike og 4 spsk. olie og salt og peber.
  11. Tag panden ud af ovnen, og anret rødbederne pænt og tæt med den skårne side opad.
  12. Læg dejen oven på, og klap kanterne ned langs pandens kanter.
  13. Stil panden tilbage i ovnen, og bag tærten 20 minutter, til dejen er hævet og gyldenbrun.
  14. Lad tærten køle af på panden i 15 minutter.
  15. Vend den ud ved at lægge en stor tallerken oven på panden, og vend rundt.
  16. Hæld evt. saft fra panden over rødbederne.
  17. Dryp vinaigretten over tærten, og servér.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!