Vil du lave en mager udgave af julens lidt federe kalkun, så prøv med et stegt kalkunbryst med rosmarin og let tilbehør.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g kalkunbryst (helt)
  • 2 rødløg
  • 4 gulerødder
  • 1 kvist rosmarin
  • 2½ dl vand
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 1 ll. bdt. persille
  • 900 g små kartofler (gerne nye)

Sådan tilberedes stegt kalkunbryst med rosmarin

  1. Skrub eller skrab kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Krydr kalkunbrystet med salt og peber, og brun det i olien i en gryde.
  3. Skær gulerødder i skiver, og rødløg i kvarter.
  4. Tag brystet op af gryden.
  5. Sauter gulerod og løg i gryden.
  6. Læg brystet i igen, og tilsæt rosmarinkvist og vand.
  7. Steg det hele under låg ca. 20 minutter.
  8. Tag brystet op, og hold det lunt.
  9. Smag fonden med grøntsager til med salt og peber, og jævn til en sovs med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
  10. Skær brystet i skiver, og anret på et fad oven på grøntsagerne.
  11. Servér med de kogte kartofler drysset med hakket persille.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1542/369
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 16 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    317/76
    Protein: 6 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med kalkun

Kalkunbryst med kokossauce samt gule og grønne stænger

Kalkunbryst med kokossauce samt gule og grønne stænger

Kalkunsuppe

Kalkunsuppe

Kalkunfrikassé

Kalkunfrikassé

Champignonfarseret kalkunbryst

Champignonfarseret kalkunbryst

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Stegt kalkunbryst med rosmarin
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)