Vil du lave en mager udgave af julens lidt federe kalkun, så prøv med et stegt kalkunbryst med rosmarin og let tilbehør.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g kalkunbryst (helt)
- 2 rødløg
- 4 gulerødder
- 1 kvist rosmarin
- 2½ dl vand
- 1 spsk. olie
- 1 spsk. majsstivelse
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 1 ll. bdt. persille
- 900 g små kartofler (gerne nye)
Sådan tilberedes stegt kalkunbryst med rosmarin
- Skrub eller skrab kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Krydr kalkunbrystet med salt og peber, og brun det i olien i en gryde.
- Skær gulerødder i skiver, og rødløg i kvarter.
- Tag brystet op af gryden.
- Sauter gulerod og løg i gryden.
- Læg brystet i igen, og tilsæt rosmarinkvist og vand.
- Steg det hele under låg ca. 20 minutter.
- Tag brystet op, og hold det lunt.
- Smag fonden med grøntsager til med salt og peber, og jævn til en sovs med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
- Skær brystet i skiver, og anret på et fad oven på grøntsagerne.
- Servér med de kogte kartofler drysset med hakket persille.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1542/369 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 317/76
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Stegt kalkunbryst med rosmarin
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on