Bollerne har en blød krumme og sprød skorpe. De er også velegnede til morgenmad eller til suppen. Vi bruger dem dagligt til madpakkerne.

  • Kategori: Brød/Boller
  • Antal: 24 stik.
  • Tilberedning: 2 timer inkl. hæve- og bagetid
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. bolle:
    KJ/Kcal: 813/194
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt:
     4 %
    Kulhydrat: 85 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 918/219
    Protein: 6 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 46 g

Ingredienser:

  • 50 g gær
  • 8 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 250 g rugmel
  • 1 kg hvedemel
  • Vand til pensling

Sådan tilberedes bollerne:

  1. Gær og honningen opløses i lunt vand.
  2. Hæld rugmel og salt i en skål.
  3. Tilsæt vand og gær.
  4. Rør godt rundt.
  5. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt under æltning.
  6. Ælt grundigt.
  7. Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
  8. Form dejen til 24 boller.
  9. Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir.
  10. Lad bollerne efterhæve på pladerne ca. ½ time.
  11. Tænd ovnen på 200° C.
  12. Pensl bollerne med vand.
  13. Bag dem i 20 minutter.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!