Okay, indrømmet. Billedet af steak med hvidløgskartoffelmos og rødvinssauce gør ikke noget godt for retten. Men den smager altså fortrinligt. Selv teenageren i huset spiser den med største velbehag.
Personer
Minutter
En lækker oksesteak med lækkert tilbehør er festmad, der ikke tager længere tid at tilberede end hverdagsmad. Pynt evt. med lidt grønt og et par halve cherrytomater for øjets skyld.
Ingredienser
- 800 g kartofler
- 6 fed hvidløg
- 2 dl fløde 9 %
- 4 oksesteaks af tykstegsfilet a 125 g
- 1 spsk. olie
- 3 dl rødvin
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- ½ spsk. majsstivelse
- 100 g skalotteløg
- 4 dl oksebouillon
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes steak med hvidløgskartoffelmos og rødvinssauce:
- Skræl kartoflerne, skær dem i tern
- Pil hvidløgsfeddene, og kog kartofler og hvidløg møre i usaltet vand.
- Pil skalotteløgene, og hak dem fint.
- Varm margarinen i en gryde, og svits løgene heri.
- Hæld rødvinen i, og bring den i kog.
- Lad det koge ind til det halve.
- Tilsæt bouillonen, og lad det koge ind igen, så der er to tredjedele tilbage.
- Steg bøfferne, som gæsterne ønsker dem.
- Hæld vandet af kartoflerne, og damp dem tørre.
- Pisk til en mos sammen med fløden.
- Smag til med salt og peber.
- Rør majsstivelsen ud i lidt vand, og jævn saucen.
- Smag til med salt og peber, og lad den simre i ca. 5 minutter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1951/465 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 362/86
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 7 g
Informationer
Opskriftens navn
Steak med hvidløgskartoffelmos og rødvinssauce
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on