Sriracha sauce er den dér sauce, der har været så meget ballade om i det sydlige Californien – nærmere bestemt i byen Irwingdale, hvor saucen bliver produceret. Den med hanen. Sriracha giver en god hot smag til nudelsuppe, og den er et perfekt supplement til de lidt neutrale melboller.
Personer
Minutter
Du kan selv lave en (Sriracha)-chilisauce af røde jalapenos, hvidløg, en god eddike – f.eks. hjemmelavet brombæreddike, tomatketchup og fiskesauce. Men det er væsentligt nemmere at bruge Sriracha sauce eller en anden chilisauce i din nudelsuppe med melboller.
Balladen i Irwingdale startede med klager fra byens beboere, fordi produktionen af den stærke sauce – ikke overraskende, der bliver trods alt kogt et femcifret tons røde jalapeños om året – gav gener, som hovedpine, halsbrand og sviende øjne.
Efterfølgende har der været en masse anklager, sagsøgninger, chikanerier osv. frem og tilbage mellem Sriracha og beboerne i Irwingdale.
Ingredienser til Sriracha nudelsuppe med melboller
Ingredienser til melboller
- 80 ml vand
- 20 g stegemargarine
- 40 g hvedemel
- 1 æg
- Salt
Ingredienser til Sriracha nudelsuppe
- 200 g nudler – gerne fuldkorns
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 dl mosede tomater (kan købes på flaske/karton)
- 2 spsk. Sriracha sauce (eller lignende chilisauce) – eller efter smag
- 2 spsk. sojasauce
- 1½ l vand
- 1 bouillonterning – f.eks. grøntsags – eller endnu bedre, hvis du har en portion hjemmelavet bouillon
- 1-2 forårsløg
- Salt
Sådan tilberedes Sriracha nudelsuppe med melboller
- Start med melbollerne.
- Kom vand og margarine i en lille kasserolle, bring det i kog, og lad det koge, til margarinen er smeltet.
- Tilsæt melet lidt ad gangen, mens du rører rundt. Bliv ved med at røre, til du har en glat dej, der slipper skeen og bunden af gryden uden besvær.
- Fjern gryden fra varmen, og tilsæt lidt salt.
- Pisk ægget sammen, og rør det i dejen lidt ad gangen. Dejen skal være så fast, at du kan forme små boller af den.
- Bring en gryde med vand og lidt salt i lige netop til kogepunktet – det skal ikke bulderkoge.
- Form små melboller – med en bollesprøjte eller en te-/dessertske – og kom dem i vandet. Kun så mange, at de ikke ligger i lag.
- Lad melbollerne koge 7-8 minutter – alt efter størrelse – og tag dem derefter op med en hulske.
- Kog imens nudlerne efter anvisningen på emballagen.
- Så er det tid til suppen.
- Pil løg og hvidløg, og hak begge dele.
- Svits dem i en gryde med slip let-belægning.
- Tilsæt Sriracha sauce og sojasauce, og rør om.
- Tilsæt de mosede tomater, og bring det i kog under omrøring.
- Kom grydens indhold i blenderen sammen med ½ l vand, og blend det til en jævn masse – eller blend det i gryden med en stavblender.
- Hæld det hele tilbage i gryden, og tilsæt den sidste liter vand samt bouillonterningen.
- Bring det i kog igen ved svag-medium varme.
- Rengør imens forårsløg, og skær dem i tynde strimler.
- Kom melbollerne og nudlerne i suppen.
- Smag den varme Sriracha nudelsuppe med melboller til med salt og evt. mere Sriracha sauce.
- Servér med et drys af forårsløg.
Er der mosede tomater tilovers, kan de fryses og/eller bruges i kødsovs, chili con carne eller andre retter, hvor du bruger flåede tomater.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 793/189 - Energifordeling:
Protein: 15 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 55 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 144/44
Protein: 1 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 5 g