3. gang er lykkens gang. For de 2 første omgange nachos blev alt for tykke, og smagte ikke helt, som vi gerne ville have. Men så kom vi lidt mere majsmel i og fik den idé at bruge pastamaskinen, og så fik vi det ønskede resultat.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 1 æg
- 50 g hvedemel
- 50 g majsmel – vi brugte polenta
- 1 tsk. vand
- 1 tsk. olivenolie
- Lidt spidskommen
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød chilipeber
- 1 rød peberfrugt
- 1 dåse flåede tomater
- 400 g kidneybønner
- 250 g majs
- 2 modne avocadoer
- ¾ spsk. citronsaft
- 1 dl skyr, 0,2 % – eller græsk yoghurt, 0,1 %
- 1 salatløg
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 spsk. skyr, 0,2 % – eller græsk yoghurt, 0,1 %
- 3 dl jasminris – kan udelades
Sådan tilberedes nachos og guacamole til mexicansk gryde
- Kom æg, majs- og hvedemel, vand og olivenolie i skålen til røremaskinen, og sæt dejspaden i.
- Kør det 8-10 minutter ved medium hastighed.
- Lad dejen til dine nachos hvile ½ time.
- Kog de skyllede, iblødsatte bønner i letsaltet vand, til de har den ønskede konsistens (ca. 25-30 minutter).
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Pil salatløg og hvidløg, og skær salatløget i mindre stykker.
- Flæk avocadoerne på langs, og fjern stenene.
- Skrab avocadokødet ud med en ske.
- Blend avocado sammen med citronsaft, skyr, salatløg, det ene fed hvidløg, ¾ tsk. salt og lidt peber, til guacamolen er helt glat.
- Stil guacamolen i køleskabet i minimum ½ time.
- Smag til før servering.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Rul dejen til dine nachos tyndt ud – her brugte vi pastamaskinen.
- Skær pladen i små trekanter, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt og lidt spidskommen.
- Bag de trekantede nachos i 3-5 minutter, afhængig af tykkelse, til de er gyldne – hold godt øje med dem, de bliver hurtigt for mørke.
- Hak og svits de 2 andre fed hvidløg, chilipeber, løg og peberfrugt.
- Tilsæt flåede, hakkede tomater, bønner, salt og peber.
- Lad det simre i 10 minutter. Tilsæt majs de sidste par minutter.
- Servér med ris, nachos, guacamole og skyr.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter – ekskl. iblødsætning af bønner
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 3154/751 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 17 %
Kulhydrat: 65 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 508/121
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 18 g
Informationer
Opskriftens navn
Nachos og guacamole til mexicansk gryde
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on