3. gang er lykkens gang. For de 2 første omgange nachos blev alt for tykke, og smagte ikke helt, som vi gerne ville have. Men så kom vi lidt mere majsmel i og fik den idé at bruge pastamaskinen, og så fik vi det ønskede resultat.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 æg
  • 50 g hvedemel
  • 50 g majsmel – vi brugte polenta
  • 1 tsk. vand
  • 1 tsk. olivenolie
  • Lidt spidskommen
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chilipeber
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse flåede tomater
  • 400 g kidneybønner
  • 250 g majs
  • 2 modne avocadoer
  • ¾ spsk. citronsaft
  • 1 dl skyr, 0,2 % – eller græsk yoghurt, 0,1 %
  • 1 salatløg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 spsk. skyr, 0,2 % – eller græsk yoghurt, 0,1 %
  • 3 dl jasminris – kan udelades

Sådan tilberedes nachos og guacamole til mexicansk gryde

  1. Kom æg, majs- og hvedemel, vand og olivenolie i skålen til røremaskinen, og sæt dejspaden i.
  2. Kør det 8-10 minutter ved medium hastighed.
  3. Lad dejen til dine nachos hvile ½ time.
  4. Kog de skyllede, iblødsatte bønner i letsaltet vand, til de har den ønskede konsistens (ca. 25-30 minutter).
  5. Kog risene efter anvisningen på posen.
  6. Pil salatløg og hvidløg, og skær salatløget i mindre stykker.
  7. Flæk avocadoerne på langs, og fjern stenene.
  8. Skrab avocadokødet ud med en ske.
  9. Blend avocado sammen med citronsaft, skyr, salatløg, det ene fed hvidløg, ¾ tsk. salt og lidt peber, til guacamolen er helt glat.
  10. Stil guacamolen i køleskabet i minimum ½ time.
  11. Smag til før servering.
  12. Tænd ovnen på 200° C.
  13. Rul dejen til dine nachos tyndt ud – her brugte vi pastamaskinen.
  14. Skær pladen i små trekanter, læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt og lidt spidskommen.
  15. Bag de trekantede nachos i 3-5 minutter, afhængig af tykkelse, til de er gyldne – hold godt øje med dem, de bliver hurtigt for mørke.
  16. Hak og svits de 2 andre fed hvidløg, chilipeber, løg og peberfrugt.
  17. Tilsæt flåede, hakkede tomater, bønner, salt og peber.
  18. Lad det simre i 10 minutter. Tilsæt majs de sidste par minutter.
  19. Servér med ris, nachos, guacamole og skyr.

Før du går i gang

Husk at sætte bønner i blød om morgen eller dagen før.

Tilbered evt. flere nachos, når nu du er i gang. Drys med lidt ost – f.eks. parmesan – eller krydderier, så har du chips til senere. Vi lavede firedobbelt portion.

 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 1 time og 15 minutter – ekskl. iblødsætning af bønner
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    3154/751
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt: 17 %
    Kulhydrat: 65 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    508/121
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 18 g

Andre opskrifter med avocado

Kylling med jordskok-avocadosalat med kaviar

Kylling med jordskok-avocadosalat med kaviar

Grøn kartoffelsalat med mørksej stegt

Grøn kartoffelsalat med mørksej stegt

Bønnegryde med agurcamole

Bønnegryde med agurcamole

Stjerneskud med et tvist

Stjerneskud med et tvist

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Nachos og guacamole til mexicansk gryde
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)