Det tager lidt tid at lave, men det meste af tiden passer tærten sig selv i ovnen. Andet fyld kan naturligvis og bruges, men herligt smager denne version.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1619/386
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     374/89
    Protein: 4 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 1 rulle tærtedej
  • 1 løg
  • 150 g frisk spinat
  • 195 g broccoli
  • 190 g ricotta
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl fromage frais
  • 1 dl minimælk
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 8 tomater
  • 1 løg
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 15 blade basilikum
  • Salt

Sådan tilberedes spinattærte:

  1. For en springform med bagepapir.
  2. Læg tærtedejen i.
  3. Hak løget, og skær broccolien i mindre stykker.
  4. Tænd ovnen på 180° C.
  5. Damp løg og broccoli.
  6. Tilsæt spinat, og lad det hele dampe videre, til spinaten falder sammen.
  7. Hæld vandet fra, og lad det dryppe af.
  8. Pisk ricotta, æggeblommer og mælk sammen.
  9. Tilsæt spinatblandingen, og krydr med salt og peber.
  10. Hæld massen i i tærtebunden, buk dejen lidt ind over.
  11. Bag tærten i ca. 45 minutter.
  12. Skær tomater og løg i skiver, og hak basilikumblade.
  13. Fordel tomatskiverne i et fad, og drys med salt.
  14. Fordel løgskiver og basilikum over.
  15. Hæld balsamicoeddike over.
  16. Lad tomatsalaten trække, til tærten er færdig.

Dommen:

Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!