Det tager lidt tid at lave, men det meste af tiden passer tærten sig selv i ovnen. Andet fyld kan naturligvis og bruges, men herligt smager denne version.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1619/386 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 50 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 374/89
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 1 rulle tærtedej
- 1 løg
- 150 g frisk spinat
- 195 g broccoli
- 190 g ricotta
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 1 dl fromage frais
- 1 dl minimælk
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 8 tomater
- 1 løg
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 15 blade basilikum
- Salt
Sådan tilberedes spinattærte:
- For en springform med bagepapir.
- Læg tærtedejen i.
- Hak løget, og skær broccolien i mindre stykker.
- Tænd ovnen på 180° C.
- Damp løg og broccoli.
- Tilsæt spinat, og lad det hele dampe videre, til spinaten falder sammen.
- Hæld vandet fra, og lad det dryppe af.
- Pisk ricotta, æggeblommer og mælk sammen.
- Tilsæt spinatblandingen, og krydr med salt og peber.
- Hæld massen i i tærtebunden, buk dejen lidt ind over.
- Bag tærten i ca. 45 minutter.
- Skær tomater og løg i skiver, og hak basilikumblade.
- Fordel tomatskiverne i et fad, og drys med salt.
- Fordel løgskiver og basilikum over.
- Hæld balsamicoeddike over.
- Lad tomatsalaten trække, til tærten er færdig.
Dommen: