Der er vist ikke ret mange – børn eller voksne – der ikke kan lide brændende kærlighed, men tit bliver det serveret svømmende rundt i stegefedt. Det er dog slet ikke nødvendigt. Denne version smager skønt.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1593/379
  • Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt: 17 %
    Kulhydrat:
     70 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     278/66
    Protein: 2 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 1¼ kg kartofler
  • 3 dl minimælk
  • 1½ spsk. Becel let, flydende margarine
  • 10 g stegemargarine
  • 400 g champignoner
  • 3 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 dl vand
  • 1/4 grøntsagsbouillonterning
  • 1½ spsk. grovkornet sennep
  • 1 dl fintklippet purløg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 100 g agurkesalat

Sådan tilberedes brændende kærlighed uden kød:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  2. Kog kartoflerne i vand uden salt i ca. 20 minutter, til de er møre. Hæld derefter vandet fra, og damp kartoflerne tørre.
  3. Skyl champignonerne, og skær dem i skiver.
  4. Pil løgene, og skær dem i halve ringe.
  5. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
  6. Lad stegemargarinen blive gyldne på en pande.
  7. Steg champignoner og løg ved kraftig varme og under omrøring i ca. 10 minutter.
  8. Tilsæt gulerødder, vand, bouillonterning, sennep, salt og peber, og kog grønsagerne i ca. 1 minut.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Mos kartoflerne groft, f.eks. med en grydeske.
  11. Vend mælk, flydende margarine.
  12. Smag til med salt og peber.
  13. Servér kartoffelmosen med grønsagerne, agurkesalat og klippet purløg. Voila brændende kærlighed uden kød.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”