Vi ved jo godt, at fisk er sundt, men tit bliver det bare til den sædvanlige fiskefilet eller lidt laks. Har du også lyst til at lave noget lidt ud over det sædvanlige? Prøv denne nemme ret. Servér med ris, pasta eller kartofler, som du selv synes.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1922/458
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt:
     17 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    308/74
    Protein: 6 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 600 g filet royal af mørksej
  • 2 skiver lufttørret skinke
  • 30 g salatløg
  • 2 dl hvidvin
  • 250 g blandede svampe
  • Skallen af 1 usprøjtet citron
  • tomater
  • 1 tsk. tomatpasta
  • 2 spsk. olie
  • Lidt frisk timian
  • 15 g stegemargarine
  • Sukker
  • Sojasauce
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 300 g jasminris

Sådan tilberedes filet royal af mørksej med timian/citrondrys og sauterede svampe:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Skær fisken i portionsstykker.
  4. Blend 1 spsk. friskhakket timian med citronskallen.
  5. Drys blandingen over fisken, og fordel margarinen oven på fileterne.
  6. Læg fisken i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i ca. 12 minutter.
  7. Lad fisken hvile tildækket i 5 minutter inden servering.
  8. Skær skinke og løg i mindre stykker, og svits dem i halvdelen af olien i en gryde.
  9. Skær tomaterne i kvarte, og tilsæt tomater dem, hvidvin, 2 dl vand og lidt timian.
  10. Lad det hele simre i ca. 10 minutter.
  11. Smag til med lidt sukker, salt og peber og blend til sidst saucen.
  12. Rens svampene, og rist dem på en varm pande i resten af olien.
  13. Krydr dem med sojasauce.
  14. Servér med kogte ris.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 ud af 5 pointYes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”