Planen var Kuller på spinat med tomatsauce, men så fik vi gæster. Torsk og kuller minder en del om hinanden, så vi fik halvt af hver. Begge slags er velegnet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1962/467
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt:
     27 %
    Kulhydrat: 39 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     291/69
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 600 g torsk eller kuller eller halvt af hver
  • 175 g frossen spinat
  • 1,5 dl kaffefløde, 9 %
  • 60 g salattern, 5 %
  • 8 sorte oliven sorte uden sten
  • 10 cherrytomater
  • 1 bdt. persille
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • ½ tsk. tørret oregano
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g kartofler
  • Krydderi efter eget valg – vi brugte ca. 1 tsk. knuste fennikelfrø

Sådan tilberedes kuller på spinat med tomatsauce:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i tykke skive, læg dem i et ildfastfad, drys med krydderi, og sæt dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er møre. Vend ofte.
  3. Giv spinaten et kort opkog, så den tør, og lad den dryppe af.
  4. Pres væden ud af spinaten, og fordel det i bunden af et lille ildfast fad.
  5. Krydr med salt og peber og hæld ¾ dl fløde over.
  6. Skær fisken i passende stykker, og læg dem oven på spinaten.
  7. Hak/smuldr salatternene.
  8. Hak olivenener let.
  9. Skær tomaterne i kvarte, og snit persillen groft.
  10. Vend oliven, tomat og persille sammen med salattern, dryp med 2 tsk. olivenolien, og krydr med salt og peber.
  11. Fordel olivenblandingen oven på fiskestykkerne.
  12. Sæt fadet i ovnen i 12-15 minutter.
  13. Hak skalotteløg og hvidløg fint, og sauter dem møre i resten af olivenolien.
  14. Tilsæt de flåede tomater og oregano, krydr med salt og peber, og lad det simre 10 minutter.
  15. Blend saucen helt glat.
  16. Tilsæt ¾ dl fløde, og smag til.

Velbekomme!

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Catharina: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Martin: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!