Endnu en nem og hurtig pastaret med lækre, friske ingredienser og en fantastisk smag.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2314/551
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     685/163
    Protein: 7 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 21 g

Ingredienser:

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 bdt. grønne asparges
  • 375 g spaghetti
  • 120 g rucolasalat
  • 2 små, røde chilipebre eller 1 stor
  • 2 tsk. revet skal af usprøjtet citron
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g parmesanost
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes spaghetti med rucola og asparges:

  1. Bring en stor gryde vand i kog.
  2. Fjern den nederste del af aspargeserne, og skær aspargeserne i 5 cm lange stykker.
  3. Kom 1 spsk. af olien og lidt salt i vandet, og blancher aspargesene i 3-4 minutter.
  4. Tag dem op med en hulske, brus dem over med koldt vand, lad dem dryppe af, og sæt dem til side.
  5. Bring vandet i kog igen, og kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  6. Høvlparmesanosten, og hak chili og hvidløg fint.
  7. Skyl rucolasalaten grundigt, og vend den med chili, revet citronskal, hvidløg, ca. halvdelen af parmesanen og aspargeserne.
  8. Hæld vandet fra spaghettien.
  9. Bland rucolablandingen med spaghettien.
  10. Hæld citronsaft og resten af olivenolien over, og krydr med salt og peber.
  11. Pynt med resten af parmesanen, og servér.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 2 point ud af 5Det smager ikke specielt godt
Filip: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”