En herlig ret med tzatziki, lidt krydret, og nok ikke den ret, man skal spise dagen før, man skal til jobsamtale. Retten tager lidt tid at lave, så lav den evt. på en fridag.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60-75 minutter
- Fryseegnet: Kun bøfferne
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1730/412 - Energifordeling:
Protein: 36 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 256/61
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 400 g mager oksefars
- 5 fed hvidløg
- 2 løg
- 1 æg
- 2 dl fromage frais
- 2 agurker
- 1 salathoved
- 200 g cherrytomater
- 1 rød snackpeber
- 150 g salattern, 5 %
- 100 g sukkerærter
- ½ tsk. tørret oregano
- ½ tsk. tørret basilikum
- ½ tsk. tørret timian
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 750 g kartofler
Sådan tilberedes små, krydrede bøffer med tzatziki:
- Hak løgene fint, og knus de 3 fed hvidløg.
- Bland fars, løg, hvidløg, æg, oregano, basilikum, timian, salt og peber godt.
- Stil farsen koldt.
- Skræl kartoflerne, og kog dem, til de er møre.
- Knus de sidste fed hvidløg, og bland og rør dem med fromage frais, og tilsæt salt og peber.
- Riv den ene agurk, og pres væden fra.
- Bland med fromage frais-blandingen.
- Stil den færdige tzatziki koldt.
- Skær salathovedet i strimler, og tomaterne i halve, og bland dem.
- Skær den anden agurk og snack-peberen i tern, og tilsæt det salaten.
- Tilsæt salattern og sukkerærter.
- Bland godt.
- Form farsen til bøffer med en spiseske, og steg dem på en pande uden fedtstof i ca. 20 minutter. Vend dem jævnligt med en palet.
- Servér bøfferne med kartofler, salat og tzatziki.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!