Retten smager lidt hen ad bøf stroganoff i en let variant, hvis man ser bort fra pølserne. Pølserne smager meget kraftigt igennem, så bryder man sig ikke om det, kan man evt. halvere antallet – eller helt udelade dem.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2444/582
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt:
     21 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 493/117
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 1 pakke kalkunbacon
  • 500 g kalkunkød i tern eller strimler
  • 2 tsk. paprika
  • 3 løg
  • 400 g champignon
  • 5 dl bouillon
  • 2 spsk. majsstivelse
  • ½ dl fløde 9 %
  • 150 g kyllingepølser
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes kalkun Stroganoff:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Skær bacon i tern, og svits det hurtigt i en gryde uden fedtstof.
  3. Tilsæt kødet, og svits det sammen med paprika.
  4. Pil løget, og skær det i skiver.
  5. Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
  6. Lad løg og champignoner svitse med i ca. 4 minutter.
  7. Tilsæt bouillon, og lad retten simre ved svag varme, til kødet er mørt (ca. 20 minutter).
  8. Skær pølserne i tykke skiver.
  9. Rør majsstivelsen ud i fløden, og hæld det i gryden under omrøring.
  10. Lad saucen koge op, tilsæt pølserne, og lad dem varme med et par minutter.
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Servér med kogte ris.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Julie (Nataschas veninde): 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”