Det er ikke så tit man får slethvar, men det er en lækker fisk, der kan tilberedes på et utal af måder. Her slethvar i ovn med dampet salat.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1998/476 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 494/118
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 25 g stegemargarine
- 4 spsk. rasp
- 1 tsk. fintrevet citronskal
- 1 tsk. Herbes de Provence
- 600 g slethvarfileter
- 350 g ærter
- 2 porrer
- 4 dl snittet hovedsalat
Tilbehør:
- 2 store naanbrød
Sådan tilberedes slethvar i ovn med dampet salat:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Bland rasp, citronskal og Herbes de Provence sammen.
- Skær halvdelen af margarinen i små stykker, og mos det ud i raspblandingen.
- Krydr med salt og peber.
- Læg fiskefileterne i et ovnfast fad.
- Fordel raspblandingen over dem.
- Tryk let med en paletkniv, så blandingen bliver hængende.
- Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
- Skær porrerne i ringe.
- Smelt resten af margarinen i en gryde.
- Tilsæt ærter, porrer og lidt salt.
- Damp grøntsagerne ved jævn varme under låg i ca. 4 minutter.
- Tag gryden af varmen, og vend salaten i.
- Del naanbrødene på midten, og servér dem lune til.
Du kan selv bage dine naanbrød. Så ved du, hvad der er i dem, bestemmer selv, hvad du vil krydre dem med og bestemmer også selv størrelsen. Hjemmebagte naanbrød kan fryses.
Dommen:
Natascha: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet: