Det er ikke så tit man får slethvar, men det er en lækker fisk, der kan tilberedes på et utal af måder. Her slethvar i ovn med dampet salat.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1998/476
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 494/118
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 25 g stegemargarine
  • 4 spsk. rasp
  • 1 tsk. fintrevet citronskal
  • 1 tsk. Herbes de Provence
  • 600 g slethvarfileter
  • 350 g ærter
  • 2 porrer
  • 4 dl snittet hovedsalat

Tilbehør:

  • 2 store naanbrød

Sådan tilberedes slethvar i ovn med dampet salat:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Bland rasp, citronskal og Herbes de Provence sammen.
  3. Skær halvdelen af margarinen i små stykker, og mos det ud i raspblandingen.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Læg fiskefileterne i et ovnfast fad.
  6. Fordel raspblandingen over dem.
  7. Tryk let med en paletkniv, så blandingen bliver hængende.
  8. Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
  9. Skær porrerne i ringe.
  10. Smelt resten af margarinen i en gryde.
  11. Tilsæt ærter, porrer og lidt salt.
  12. Damp grøntsagerne ved jævn varme under låg i ca. 4 minutter.
  13. Tag gryden af varmen, og vend salaten i.
  14. Del naanbrødene på midten, og servér dem lune til.

Du kan selv bage dine naanbrød. Så ved du, hvad der er i dem, bestemmer selv, hvad du vil krydre dem med og bestemmer også selv størrelsen. Hjemmebagte naanbrød kan fryses.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”