Citronmarineret pollack er let og lækkert. Egentlig var det meningen, vi skulle have haft hollandaisesovs til, men ”en eller anden” kom til at tage forkert 🙂 Det smagte nu lækkert alligevel, så den fejl kan vi godt finde på at gentage.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g pollackfileter
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olie
  • ½ tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. tørret timian
  • 1 brev fedtfattigt bearnaisepulver (f.eks. Queen)
  • 2½ dl minimælk
  • 5 gulerødder
  • 125 g rosiner
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Sådan tilberedes citronmarineret pollack

  1. Pisk citronsaft, olie (gem lidt til at pensle med), timian, oregano og 1 tsk. salt sammen.
  2. Læg fileterne i et fad, og hæld citronmarinaden over.
  3. Lad det trække 1 time.
  4. Skræl, og kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  5. Tænd ovnen på 225° C.
  6. Pensl 5 stykker folie med lidt olie, og fordel fisken på stykkerne.
  7. Luk folien om fisken, og sæt dem i ovnen i 10-15 minutter.
  8. Pisk mælk og bearnaisepulver sammen.
  9. Kog op under omrøring.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Riv, eller hak gulerødderne fint.
  12. Tilsæt rosiner.
  13. Servér.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 1 time og 15 minutter – inkl. trækketid
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1788/426
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 15 %
    Kulhydrat: 59 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    414/99
    Protein: 6 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 14 g

Andre opskrifter med lever

Kylling i peberrodssovs

Kylling i peberrodssovs

Grønkålssalat med æble og granatæble

Grønkålssalat med æble og granatæble

Kamsteg med sød kerne

Kamsteg med sød kerne

Chapati med orientalsk inspireret fyld

Chapati med orientalsk inspireret fyld

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Citronmarineret pollack
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)