Det er ikke så tit man får slethvar, men det er en lækker fisk, der kan tilberedes på et utal af måder. Her slethvar i ovn med dampet salat.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 25 g stegemargarine
  • 4 spsk. rasp
  • 1 tsk. fintrevet citronskal
  • 1 tsk. Herbes de Provence
  • 600 g slethvarfileter
  • 350 g ærter
  • 2 porrer
  • 4 dl snittet hovedsalat

Tilbehør

Sådan tilberedes slethvar i ovn med dampet salat

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Bland rasp, citronskal og Herbes de Provence sammen.
  3. Skær halvdelen af margarinen i små stykker, og mos det ud i raspblandingen.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Læg fiskefileterne i et ovnfast fad.
  6. Fordel raspblandingen over dem.
  7. Tryk let med en paletkniv, så blandingen bliver hængende.
  8. Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
  9. Skær porrerne i ringe.
  10. Smelt resten af margarinen i en gryde.
  11. Tilsæt ærter, porrer og lidt salt.
  12. Damp grøntsagerne ved jævn varme under låg i ca. 4 minutter.
  13. Tag gryden af varmen, og vend salaten i.
  14. Del naanbrødene på midten, og servér dem lune til.

Du kan selv bage dine naanbrød. Så ved du, hvad der er i dem, bestemmer selv, hvad du vil krydre dem med og bestemmer også selv størrelsen. Hjemmebagte naanbrød kan fryses.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1998/476
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    494/118
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med porrer

Middagsomelet med gedeost

Middagsomelet med gedeost

Stegte kødboller med enebær

Stegte kødboller med enebær

Medisterpølse med forlorne flødekartofler

Medisterpølse med forlorne flødekartofler

Pirogger med fars og porrer

Pirogger med fars og porrer

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Slethvar i ovn med dampet salat
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)