Skipperragout er en ret fra min barndom, og som jeg ikke har fået længe, ja, nok 10 år snart. Men nu skal det altså være. For dejligt smager retten i hvert fald.
Personer
Minutter
Skipperragout er en opskrift fra reklamekampagnen, Gris på Gaflen. Måske er du gammel nok til at huske den. Retten skulle efter sigende være så lækker, at det nok skulle få skipper til at vende skuden og sejle hjemad, når han vidste, at denne ret stod på menuen.
Ingredienser
- 750 g svinekød i tern – f.eks. skinkekød
- 30 g stegemargarine
- ½ spsk. karry
- 2 dl vand
- 125 g svesker
- 250 g æbler
- Eddike
- Sukker
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 300 g jasminris
Sådan tilberedes skipperragout
- Brun kødet i margarine og karry.
- Tilsæt vand, salt og peber, og lad retten småstege 30-35 minutter, til kødet er ved at være mørt.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker.
- Tilsæt svesker og æblestykker til ragouten, og lad dem koge med i 5 minutter.
- Smag retten til med eddike og sukker.
- Servér med ris.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2816/670 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 433/103
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 13 g