Skipperragout er en ret fra min barndom, og som jeg ikke har fået længe, ja, nok 10 år snart. Men nu skal det altså være. For dejligt smager retten i hvert fald.

Personer

Minutter

Skipperragout er en opskrift fra reklamekampagnen, Gris på Gaflen. Måske er du gammel nok til at huske den. Retten skulle efter sigende være så lækker, at det nok skulle få skipper til at vende skuden og sejle hjemad, når han vidste, at denne ret stod på menuen.

Ingredienser

  • 750 g svinekød i tern – f.eks. skinkekød
  • 30 g stegemargarine
  • ½ spsk. karry
  • 2 dl vand
  • 125 g svesker
  • 250 g æbler
  • Eddike
  • Sukker
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 300 g jasminris

Sådan tilberedes skipperragout

  1. Brun kødet i margarine og karry.
  2. Tilsæt vand, salt og peber, og lad retten småstege 30-35 minutter, til kødet er ved at være mørt.
  3. Kog risene efter anvisningen på posen.
  4. Skræl æblerne, og skær dem i mindre stykker.
  5. Tilsæt svesker og æblestykker til ragouten, og lad dem koge med i 5 minutter.
  6. Smag retten til med eddike og sukker.
  7. Servér med ris.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2816/670
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    433/103
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 13 g

Andre opskrifter med karry

Kylling og ærter i karry

Kylling og ærter i karry

Karryristet ising med tranebærdressing

Karryristet ising med tranebærdressing

Boller i karry-suppe

Boller i karry-suppe

Kalveschnitzler med karrydampet salat og frisk æblesalat

Kalveschnitzler med karrydampet salat og frisk æblesalat

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Skipperragout
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)