Bønnegryde med gulerod og spinat er en saftig ret, som sagtens kan spises dagen efter kold til frokost. Husk at sætte bønnerne i blød i mindst 8 timer, men gerne mere.
 

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 4 dl spinat
  • 2½ spsk. olivenolie
  • 1 rød chili
  • 3½ spsk. eddike
  • 260 g pintobønner
  • 600 g kalkunbryst
  • 470 g gulerødder
  • 4 tomater
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes bønnegryde med gulerod og spinat

  1. Skyl bønnerne og sæt dem i blød i 1 l vand i mindst 8 timer, men gerne længere.
  2. Hæld udblødningsvandet fra bønnerne, og kog dem i usaltet vand i ca. 35 minutter, til de er møre, men uden at koge ud.
  3. Skræl gulerødderne og riv dem groft.
  4. Vend dem med eddike, 1½ spsk. olivenolie og salt.
  5. Skyl spinaten. Slyng den i en salatslynge eller tør den forsigtigt i et viskestykke.
  6. Vend gulerødder og spinat sammen, og krydr med salt.
  7. Skær kalkunkødet i tern, og steg det i 1 spsk. olie på en varm pande, til det er godt brunet, og krydr med salt og peber.
  8. Skær tomaterne i både og kom dem på panden med kødet.
  9. Kom en smule vand ved, og lad det hele stege i 5-10 minutter.
  10. Lad bønnerne dryppe af i et dørslag.
  11. Befri chilien for frø og frøvægge, og skær chilien i tynde skiver.
  12. Kom chili og bønner på panden.
  13. Vend rundt, og smag den varme bønnegryde til med salt.

Velbekomme!

Før du går i gang

Husk at sætte bønner i blød i mindst 8 timer, men gerne mere.

Hvis du vil have retten stærkere, kan du komme frø og rørvægge fra chilien i også.

Udelad kødet, det kan sagtens undværes, hvis du vil lave en vegetarret.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1896/451
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat: 42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    445/106
    Protein: 8 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med spinat

Grillet rødfisk med spinatvafler og peberrodscreme

Grillet rødfisk med spinatvafler og peberrodscreme

Mørbradbøffer med bulgurspinat

Mørbradbøffer med bulgurspinat

Friske forårsruller

Friske forårsruller

Spinatlasagne med grøn salat

Spinatlasagne med grøn salat

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Bønnegryde med tag af gulerod og spinat
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)