Bønnegryde er en saftig ret, som sagtens kan spises dagen efter kold til frokost. Husk at sætte bønnerne i blød i mindst 8 timer, men gerne mere.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1896/451
  • Energifordeling: Protein: 32 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat:
     42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     445/106
    Protein: 8 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser :

  • 4 dl spinat
  • 2½ spsk. olivenolie
  • 1 rød chili
  • 3½ spsk. eddike
  • 260 g pintobønner
  • 600 g kalkunbryst
  • 470 g gulerødder
  • 4 tomater
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes bønnegryde med tag af gulerod og spinat:

  1. Skyl bønnerne og sæt dem i blød i 1 l vand i mindst 8 timer, men gerne længere.
  2. Hæld udblødningsvandet fra bønnerne, og kog dem i usaltet vand i ca. 35 minutter, til de er møre, men uden at koge ud.
  3. Skræl gulerødderne og riv dem groft.
  4. Vend dem med eddike, 1½ spsk. olivenolie og salt.
  5. Skyl spinaten. Slyng den i en salatslynge eller tør den forsigtigt i et viskestykke.
  6. Vend gulerødder og spinat sammen, og krydr med salt.
  7. Skær kalkunkødet i tern, og steg det i 1 spsk. olie på en varm pande, til det er godt brunet, og krydr med salt og peber.
  8. Skær tomaterne i både og kom dem på panden med kødet.
  9. Kom en smule vand ved, og lad det hele stege i 5-10 minutter.
  10. Lad bønnerne dryppe af i et dørslag.
  11. Befri chilien for frø og frøvægge, og skær chilien i tynde skiver.
  12. Kom chili og bønner på panden.
  13. Vend rundt, og smag den varme bønnegryde til med salt.

Velbekomme!

Før du går i gang

Husk at sætte bønner i blød i mindst 8 timer, men gerne mere.

Tip

Hvis du vil have retten stærkere, kan du komme frø og rørvægge fra chilien i også.

Vegetarisk

Udelad kødet, det kan sagtens undværes, hvis du vil lave en vegetarret.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!