En velsmagende pastasauce med røde linser og uden hakket kød. Kan også bruges til fyld på pizza eller i madpandekager.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1962/467 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 14 %
Kulhydrat: 70 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 437/104
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- 100 g røde linser
- 6 dl vand
- 2 løg
- ½ spsk. olivenolie
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 ds. flåede tomater
- 70 g tomatpasta (1 lille eller ½ stor ds.)
- 2 tsk. tørret oregano
- 1½ dl kokosmælk
- 2 spsk. hvid balsamicoeddike
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 300 g tørret pasta
- 1 bdt. persille
Sådan tilberedes pastasauce med røde linser:
- Pil løgene, og hak dem.
- Steg dem i olien, indtil de tager farve.
- Tilsæt linser, vand, spidskommen, tomater, tomatpasta og oregano.
- Lad det hele koge ca. 20 minutter, indtil linserne er kogt helt ud.
- Kog imens pastaen efter anvisningen på posen.
- Tilsæt kokosmælk og balsamicoeddike i tomatsaucen, og smag til med salt og peber og evt. mere balsamicoeddike.
- Skyl og hak persillen, og servér den sammen med pastaen til pastasaucen med røde linser.
Dommen: