En velsmagende pastasauce med røde linser og uden hakket kød. Kan også bruges til fyld på pizza eller i madpandekager.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1962/467
  • Energifordeling:
    Protein: 16 %
    Fedt: 14 %
    Kulhydrat:
     70 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     437/104
    Protein: 4 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 18 g

Ingredienser:

  • 100 g røde linser
  • 6 dl vand
  • 2 løg
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 ds. flåede tomater
  • 70 g tomatpasta (1 lille eller ½ stor ds.)
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1½ dl kokosmælk
  • 2 spsk. hvid balsamicoeddike
  • Salt
  • Peber 

Tilbehør:

  • 300 g tørret pasta
  • 1 bdt. persille

Sådan tilberedes pastasauce med røde linser:

  1. Pil løgene, og hak dem.
  2. Steg dem i olien, indtil de tager farve.
  3. Tilsæt linser, vand, spidskommen, tomater, tomatpasta og oregano.
  4. Lad det hele koge ca. 20 minutter, indtil linserne er kogt helt ud.
  5. Kog imens pastaen efter anvisningen på posen.
  6. Tilsæt kokosmælk og balsamicoeddike i tomatsaucen, og smag til med salt og peber og evt. mere balsamicoeddike.
  7. Skyl og hak persillen, og servér den sammen med pastaen til pastasaucen med røde linser.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!