Det tager tid at lave skipperlabskovs, men det er det værd, og det meste af tiden passer det sig selv. Husk ikke at hælde for meget vand ved, så hellere spæde lidt til undervejs hvis det skulle fordampe. For hvis der er for meget vand ved, bliver retten noget værre sjask – og det hedder jo ikke skippersuppe!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 8 personer
  • Tilberedning: 1½ time – husk at lægge kødet i saltlage dagen før
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2004/477
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt:
     23 %
    Kulhydrat: 58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 349/83
    Protein: 4 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 800 g oksebov
  • 2 store løg
  • 3 laurbærblade
  • 2 kg melede kartofler – f.eks. bagekartofler
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 8 skiver groft rugbrød
  • 16-24 skiver syltede rødbeder – afhængig af størrelse
  • Purløg

Sådan tilberedes skipperlabskovs:

  1. Put et par håndfulde salt i koldt vand, og læg kødet i. Kødet skal være dækket af vand og stå koldt ca. 1 døgn.
  2. Skyl kødet, og kom det i en gryde, og dæk med koldt vand.
  3. Kog op, og skum for urenheder med en hulske.
  4. Tag gryden af, når kødet har kogt 1 time, lad det hele stå koldt, til fedtet er stivnet på overfladen, så fedtlaget nemt kan fjernes.
  5. Skær kødet i store tern, og skær evt. synligt fedt fra, og læg kødet tilbage i gryden.
  6. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  7. Pil løgene, og hak dem fint.
  8. Kom kartofler, løg og laurbærblade i gryden.
  9. Hæld suppen (den kødet blev kogt i) ved, kartoflerne skal være lige knap dækket.
  10. Lad din skipperlabskovs koge, til kartoflerne er kogt godt ud (ca. 1 time).
  11. Smag til med salt og peber.
  12. Servér den varme skipperlabskovs med groft rugbrød, rødbeder og masser af klippet purløg.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”