Det tager tid at lave skipperlabskovs, men det er det værd, og det meste af tiden passer det sig selv. Husk ikke at hælde for meget vand ved, så hellere spæde lidt til undervejs hvis det skulle fordampe. For hvis der er for meget vand ved, bliver retten noget værre sjask – og det hedder jo ikke skippersuppe!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 8 personer
- Tilberedning: 1½ time – husk at lægge kødet i saltlage dagen før
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2004/477 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 58 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 349/83
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 800 g oksebov
- 2 store løg
- 3 laurbærblade
- 2 kg melede kartofler – f.eks. bagekartofler
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 8 skiver groft rugbrød
- 16-24 skiver syltede rødbeder – afhængig af størrelse
- Purløg
Sådan tilberedes skipperlabskovs:
- Put et par håndfulde salt i koldt vand, og læg kødet i. Kødet skal være dækket af vand og stå koldt ca. 1 døgn.
- Skyl kødet, og kom det i en gryde, og dæk med koldt vand.
- Kog op, og skum for urenheder med en hulske.
- Tag gryden af, når kødet har kogt 1 time, lad det hele stå koldt, til fedtet er stivnet på overfladen, så fedtlaget nemt kan fjernes.
- Skær kødet i store tern, og skær evt. synligt fedt fra, og læg kødet tilbage i gryden.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
- Pil løgene, og hak dem fint.
- Kom kartofler, løg og laurbærblade i gryden.
- Hæld suppen (den kødet blev kogt i) ved, kartoflerne skal være lige knap dækket.
- Lad din skipperlabskovs koge, til kartoflerne er kogt godt ud (ca. 1 time).
- Smag til med salt og peber.
- Servér den varme skipperlabskovs med groft rugbrød, rødbeder og masser af klippet purløg.
Dommen:
EJ! Nu kommer jeg sikkert til at lyde helt skør, men jeg kom lige helt op at køre, da jeg så på madblogs.dk, at der var nogen, som havde skrevet om skipperlabskovs. JEG ELSKER DET. For mig er det ret nostalgisk, fordi jeg altid fik det af min mormor, da jeg var lille, og jeg må indrømme, at jeg altid har købt den man kan købe i frysepølse, og kun dage, hvor jeg er syg og ikke orker at lave mad. Men har ofte tænkt, at jeg burde lave det en dag from scratch, det er jo ikke ligefrem avanceret. Er åbenbart bare kommet til at holde meget af retten fra en pølse 😀 hahah.. Men nu vil jeg stoppe med at pladre, TAK fordi du mindede mig om denne dejlige ret, og mindede mig om, at jeg snart skal selv skal lave den.
PS. kig forbi min blog : girlslovefood.wordpress.com 🙂
Hej Signe. Helt sikkert en spændende blog, du holder dig. Jeg kiggede den lige kort. Jeg skal helt sikkert forbi den igen og kigge lidt nærmere, når jeg har lidt mere tid, og det vil jeg så hermed også anbefale vores andre gæster at gøre.
Ih mange tak, og i hvert fald i lige måde. Jeg følger dig nu på bloglovin 🙂
Fortsat god tirsdag!