Lækre sandwich med røget ørred. Flotte ser de ud, som de står her som små pyramider beklædt med grønt på den ene side, og smagen står vi også inde for . Røget ørred kan erstattes af røget laks.

Sandwichene kan kommes i madpakken, serveres som natmad eller bruges til en buffet. Det var det sidste, vi lavede dem til. Til et arrangement i forbindelse med at gøre en lille landsby til en miljø-landsby. Jeg ved ikke hvor miljørigtige/bæredygtige de er, men én ting var sikkert, de var i hvert fald ikke pakket ind i stanniol, da de blev serveret. En anden ting der også var helt sikkert, det var, at sandwichene gik som varmt brød … selvom de var kolde. Sandwich med røget ørred det kunne de lide, og det kan vi også. Nu kan I også få lov at smage de lækre sandwich.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: 48 stk.
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    258/61
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     643/153
    Protein: 10 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 24 skiver sandwichrugbrød
  • 400 g flødeost naturel, light
  • 1 stor agurk
  • 400 g røget ørred
  • 2 spsk. grofthakket dild
  • 1 citron

Sådan tilberedes sandwich med røget ørred:

  1. Skær agurken i skiver.
  2. Smør brødskiverne med flødeost.
  3. Læ et enkelt lag agurk på halvdelen af brødskiverne.
  4. Læg derefter et lag af røget ørred oven på agurkerne, og slut af med en skive brød.
  5. Skær hver sandwich med røget ørred i 4 trekanter.
  6. Anret de trekantede sandwich med røget ørred med den længste side nedad, på et stort fad, så de danner en pyramide.
  7. Smør den ene side af pyramiden med flødeost, og giv den et tæt drys dild.
  8. Pynt fadet med de færdige sandwich med røget ørred med kvarte citronskiver.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!