Til sennepspaneret kyllingemedister med sennepssauce og honningbagte rodfrugter er det igen frem med resterne. Tøm grøntsagsskuffen for rodfrugter og tag sennepssaucen ud af fryseren.

Personer

Minutter

Næringsindholdet og energifordelingen vil variere en smule, afhængig af hvilke rodfrugter der ligger og gemmer sig i bunden af skuffen.

Ingredienser

  • 1200-1300 g rodfrugter (f.eks. jordskokker, gulerødder, kartofler, søde kartofler, pastinakker, persillerødder, porrer, bladsellerier (ikke en rodfrugt, men smager godt i alligevel), rødbeder, løg osv.)
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 kyllingemedister (450 g)
  • 2 spsk. minimælk
  • 1 æg
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 3 spsk. rasp
  • 15 g stegemargarine
  • Tørret rosmarin eller anden krydderurt
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • Ca. ½ l hjemmelavet sennepssauce
  • Evt. lidt salat (f.eks. rucolasalat)

Sådan tilberedes sennepspaneret kyllingemedister med honningbagte rodfrugter

  1. Rens og skræl grøntsagerne, og skær dem i passende stykker.
  2. Kog dem i letsaltet vand i 5-10 minutter. Start evt. med de “hårde” grøntsager først, og tilsæt så efterhånden i rækkefølge, efter hvor lang tid de er om at blive møre.
  3. Tænd ovnen på 225° C.
  4. Hæld vandet fra grøntsagerne, og læg dem derefter i et ovnfast fad, og hæld honningen over.
  5. Sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre – afhængig af størrelsen – krydr med salt og rosmarin, når der er ca. 5 minutter tilbage af stegetiden.
  6. Pisk æg, mælk og sennep sammen med en gaffel.
  7. Bland rasp med salt og peber.
  8. Vend medisterpølsen i æggeblandingen og dernæst i raspen.
  9. Steg den i margarinen i 15-20 minutter, til den er gennemstegt.
  10. Varm saucen i en lille gryde.
  11. Servér evt. med lidt grøn salat.

Velbekomme!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1864/444
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat: 54 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    347/83
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med medister

Medister i ovn med gulerodssalat

Medister i ovn med gulerodssalat

Medisterpølse med kartoffelbåde og sommergrønt

Medisterpølse med kartoffelbåde og sommergrønt

Hjemmelavet medisterpølse med krydrede linser

Hjemmelavet medisterpølse med krydrede linser

Røget medisterpølse med mornaykartofler

Røget medisterpølse med mornaykartofler

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Sennepspaneret medister med honningbagte rodfrugter
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)