Kål er en overset ingrediens, der mætter godt og kan spises hele året. Og spidskål er ingen undtagelse. Spidskål smager supergodt grillet – eller stegt på en grillpande. Og det er lige netop det, du gør i denne lækre salat med grillet spidskål og andre lækre grøntsager. Kødet? Der er rejer.

Personer

Minutter

Jeg har valgt at servere en lille skive hjemmelavet groft grydebrød til, men du kan også købe et godt, groft brød i stedet for, hvis du ikke har overskud til at bage og ikke har noget på lager i fryseren.

Salat med grillet spidskål

Ingredienser

  • 1 bdt. dild
  • 2 dl græsk yoghurt 2 %
  • ½ tsk. sirup
  • 2 æg
  • 6 grønne asparges
  • 1 spidskål
  • 1½ spsk. olivenolie
  • 2 tsk. sesamfrø
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • ½ citron
  • 6 radiser
  • 1 dl ærter uden bælg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 skiver groft brød

Sådan tilberedes salat med grillet spidskål, asparges og rejer

  1. Skyl og hak dilden, og rør den i den græske yoghurt.
  2. Smag til med sirup, salt og peber.
  3. Kog æggene smilende – ca. 4 minutter.
  4. Bræk den nederste træede del af aspargesene.
  5. Kog aspargesene i letsaltet vand i et minuts tid, og skyl dem herefter i koldt vand, og dup dem tørre.
  6. Skyl spidskålen, og fjern de yderste blade, hvis de er slatne eller beskadiget.
  7. Skær evt. stokken af, hvis den er meget lang.
  8. Halver kålen på den lange led, og halver hver del igen på den lange led, så du har 4 kvarte spidskål.
  9. Varm olien op i en grillpande, og læg kålstykkerne med skærefladen nedad i den varme olie.
  10. Steg dem til de er gyldne og sprøde, og vend dem på den anden skæreflade.
  11. Ved til sidst om på den rundende side, hvorefter de tages op af panden og drysses med sesam- og fennikelfrø samt salt og peber og dryppes med lidt citronsaft.
  12. Steg herefter aspargesene på alle sider i grillpanden.
  13. Skyl radiserne, og befri dem for top og bund.
  14. Skær dem i tykke halve skiver.
  15. Anret spidskål, asparges, ærter, radiser, kogte, halve æg og rejer, samt et drys salt og peber, og servér med groft brød.
Salat med grillet spidskål
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1540/367
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    349/83
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med spidskål

Frikadeller med stuvet spidskål

Frikadeller med stuvet spidskål

Ovndampet spidskål

Ovndampet spidskål

Lyssej med spidskålfrikassé

Rødvinsmarineret, steget lever

Stegt spidskål

Lyssej med spidskålfrikassé

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Salat med grillet spidskål, asparges og rejer
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug