Hvor meget retten skal brænde i mundhulen og på tunge, kan reguleres af, hvor meget hvidløg, karrypasta og chili der tilsættes. Vi kan lide den sådan her. God smag og moderat ild i munden.

  • KategoriHovedret
  • Antal4 personer
  • Tilberedning45 minutter
  • FryseegnetNej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1660/395
  • Energifordeling:
    Protein:
     31 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 41 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    485/116
    Protein: 9 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk (400 g)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 bdt. forårsløg
  • 1 rød chili uden kerner
  • 1 gul peberfrugt
  • 500 g nakkefilet
  • 1 tsk. ristet sesamolie
  • 200 g nudler

Sådan tilberedes ildwok:

  1. Skær kødet i tern.
  2. Hak hvidløg, forårsløg, peberfrugt og chili.
  3. Sæt en wok over med olien, og svits hvidløgene, når olien er varm.
  4. Tilsæt forårsløg, peberfrugt og chili, og lad det hele stege et par minutter.
  5. Tilsæt kød, og gennemsteg.
  6. Tilsæt karrypasta, og rør rundt, når kødet er hvidt.
  7. Tilsæt kokosmælken, kog op, og tilsæt nudlerne.
  8. Læg låg på, og lad retten simre til den er kogt lidt ned. Rør engang imellem, så det ikke sætter sig i bunden.
  9. Smag til med salt og peber og evt. mere karrypasta.
  10. Servér i dybe tallerkner.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!