Velsmagende fyld, som også sagtens kan serveres i almindelige madpandekager eller som en stuvning til andre retter. Tilbered evt. tidligere, og varm pandekager med fyld i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2666/635
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat:
     47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     493/117
    Protein: 9 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 9 dl minimælk
  • 180 g majsmel
  • 100 g hvedemel
  • 3 æg
  • 2 spsk. Becel let, flydende margarine + lidt til stegning
  • 1 løg
  • 400 g stegt kylling (uden skind og ben) i tern
  • 200 g  frosne, let optøede rosenkål
  • 75 g mager, revet ost
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes majspandekager med stegt kylling og rosenkål:

  1. Kom majsmel, 90 g hvedemel og ½ l mælk i en skål, og rør godt.
  2. Tilsæt æg og ½ tsk. salt, og rør godt igen.
  3. Tilsæt 1 spsk. flydende margarine, og rør godt igen.
  4. Opvarm en pande, og pensl med lidt flydende margarine, og steg/bag tynde pandekager heri. Pensl før hver pandekage.
  5. Pil og hak løget, og skær rosenkålen i skiver.
  6. Kom 1 spsk. flydende margarine i en gryde, og damp løg og rosenkål heri.
  7. Rør melet i, og bag op med resten af mælken, til saucen har den rette tykkelse.
  8. Kog den i 2-3 minutter, og tilsæt kyllingekødet.
  9. Smag til med salt og peber, og hæld til sidst ost i.
  10. Fyld pandekagerne, og servér.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag