Hvis du alligevel er i gang med at bage rugbrød – eller hvis du har brug for nogle sunde mellemmads-bidder – så brug den samme dej til disse lækre rugbrødssnacks.

Stk.

Minutter

Ingredienser til surdej

  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 2 dl kærnemælk
  • 10 g gær

Ingredienser til rugbbrødssnacks

  • 1 portion surdej
  • 1 kg groft rugmel
  • 400 g sigtemel
  • 200 g skårne rugkerner
  • 2½ spsk. salt
  • 235 g gulerødder
  • 120 g abrikoser
  • 120 g dadler
  • 12 dl vand
  • 25 g gær
  • Græskarkerner
  • Birkes

Sådan tilberedes surdejen

  1. Opløs gæren i mælken, og bland fuldkornshvedemelet i.
  2. Lad surdejen stå lunt (stuetemperatru) i 3-4 dage. Læg et klæde eller en si over – så der ikke kommer fluer eller andre ulækre ting til – det første døgn eller 2, til surdejen lugter svagt surt – men den må ikke tørre ud. Læg derefter film eller låg på. Rør gerne i surdejen en gang om dagen.

Sådan tilberede rugbrødssnacks

  1. Skræl gulerødderne, og riv dem groft – men pas på fingrene Smiley, der blinker.
  2. Skær abrikoser og dadler i små tern.
  3. Opvarm vandet til det er håndvarmt.
  4. Opløs gæren i vandet, og tilsæt rug- og sigtemel, rugkerner og salt.
  5. Ælt dejen godt sammen.
  6. Tag evt. 300-350 g surdej fra til næste bagning.
  7. Tilsæt gulerødder, abrikoser og dadler, og ælt dejen sammen igen.
  8. Lad dejen hæve lunt og tildækket ca. 2 timer.
  9. Kom dejen i bradepande beklædt med bagepapir.
  10. Tryk den godt ned, og glat overfladen med en våd dejskraber.
  11. Drys med birkes og græskarkerner.
  12. Skær med en skarp kniv dejen ud i 3 x 14 rektangler – 3 på den ene led og 14 på den anden.
  13. Lad dine rugbrødssnacks efterhæve tildækket og lunt i ca. 1½ time.
  14. Varm ovnen op til 200° C.
  15. Sæt dine rugbrødssnacks i ovnen, og skru straks ned til 170° C, og bag dem i ca. 1¼ time. Skær en af de midterste rugbrødssnacks ud for at tjekke. De må ikke være klæge indeni.

Velbekomme!

 

Opbevaring

Surdejen kan holde ca. 14 dage i køleskabet. Går der længere tid, inden du skal bage, kan den fryses ned. Husk at tage den ud dagen før, du skal bruge den.

Fiberindholdet pr. 100 g er ca. 6,5.

  • Kategori: Snack
  • Antal: 42 stk.
  • Tilberedning: 5 timer
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal:
    724/172
  • Energifordeling:
    Protein: 10 %
    Fedt: 10 %
    Kulhydrat: 80 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    822/197
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 36 g

Andre opskrifter med abrikoser

Rødtunge med karryabrikossauce og æblerødløgkompot

Rødtunge med karryabrikossauce og æblerødløgkompot

Filoruller

Filoruller

Müsliboller

Müsliboller

Havbars med rösti af gulerødder og selleri

Havbars med rösti af gulerødder og selleri

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Rugbrødssnacks
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)