En lidt aparte sammenblanding – ribs og kartofler – men lækker forfriskende måde at tilberede kartoflerne på. Den skindstegte rødfisk er også særdeles lækker.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1939/462
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat:
     44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     360/86
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 2 dl fløde 4 %
  • 2½ spsk. olivenolie
  • 2 fennikler
  • 1 tsk. honning
  • 600 g rødfiskefilet med skind
  • ½ citron, usprøjtet
  • 200 g frisk spinat
  • 1 kg kartofler
  • 1½ spsk. Becel let, flydende
  • 2 dl ribs
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes skindtegt rødfisk med citrusribskartofler og spinatsauce:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skrub kartoflerne, skær dem i både eller halve, og læg dem i et ovnfast fad.
  3. Riv skallen fra en ½ citron over kartoflerne sammen med salt og ½ spsk. olie.
  4. Sæt dem i ca. 30 minutter, til de er møre. De sidste 5 minutter tilsættes de ribbede og skyllede ribs.
  5. Sæt fenniklerne på bagepapir i et ovnfast fad.
  6. Krydr med salt og stænk med ½ spsk. olie.
  7. Pak dem ind i bagepapiret, så de bages i egen saft.
  8. Bag dem sammen med kartoflerne i ca. 30 minutter.
  9. Krydr rødfiskefileterne med salt og peber, og steg dem med skindsiden nedad i resten af olien – først ved hård varme, så de danner skorpe – og derefter ved mindre varme, til kødet er hvidt.
  10. Svits spinatbladene let i margarinen.
  11. Tilsæt fløde, lidt citronsaft og honning og kog op.
  12. Smag til med salt og peber.
  13. Skær fenniklerne i mindre stykker, inden de serveres.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 2 point ud af 5 Det smager ikke specielt godt
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”