Bløde, sunde boller, der holder sig friske længe. De smager også særdeles godt lune. I stedet for alt det tørre, kan der anvendes müsli (275 g) og frugt (150 g) og dertil rug- og hvedemel. Det ændrer naturligvis på energifordelingen.

  • Kategori: Brød/boller
  • Antal: 12 stk.
  • Tilberedning: 1 time og 45 minutter (inkl. hævetid)
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. bolle:
    KJ/Kcal:
     1176/280
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     1247/297
    Protein: 8 g
    Fedt:
     10 g
    Kulhydrat: 44 g

Ingredienser:

  • 30 g gær
  • 3 dl vand
  • 1 spsk. honning
  • 1 tsk. salt
  • 75 g havregryn
  • 75 g solsikkekerner
  • 75 g rosiner
  • 75 g tørrede abrikoser
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g sesamfrø/græskarkerner
  • 3 spsk. hvedeklid
  • 75 g rugmel
  • 275 g hvedemel

Sådan tilberedes müsliboller:

  1. Skær abrikoser, nødder og evt. rosiner i mindre stykker, afhængig af deres størrelse, og hvor store stykker du ønsker at møde i din bolle Smiley.
  2. Rør gæren ud i lunkent vand – du ved lige netop så varmt, at du ikke kan mærke, at du stikker din lillefinger ned i det. Det må hellere være for koldt end for varmt. For varmt vand ødelægger gærens hæveevne, for koldt vand bevirker bare, at det tager længere tid for gæren at hæve.
  3. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt igennem.
  4. Lad den hæve overdækket et lunt sted i 1 time.
  5. Del dejen i 12 stykker, og form dem til boller.
  6. Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efter i 15 minutter.
  7. Tænd ovnen på 225° C.
  8. Bag bollerne i ca. 15 minutter, til de er gennembagte.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!