Rugbrød med stegt rødspættefilet og nyt grønt er en lækker og let sommerret. Er det ikke tid for nye gulerødder, så kan “gamle” også bruges. Hvis ikke du har mulighed for at få fat i friske fiskefileter, så må du købe nogle frosne i stedet, men sørg for, at de ikke er panerede.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g rødspættefileter
- 6-8 nye gulerødder afhængig af størrelse – ca. 250-260 g
- 8 forårsløg
- 1 bdt. radiser
- 1 bdt. dild
- 1 bdt. purløg
- 8 skiver rugbrød
- 1½ spsk. Becel let, flydende margarine
- ½ spsk. olie
- Citronsaft
- 4 spsk. rugmel
- 100 g rejer – gerne nypillede – eller jomfruhummerhaler
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes rugbrød med stegt rødspættefilet og nyt grønt
- Rens grøntsagerne. Skær evt. gulerødder og løg i 2 dele, hvis de er tykke. Skær radiserne i tykke skiver.
- Læg alle grøntsagerne i en gryde eller sauterpande.
- Tilsæt ½ dl vand, læg låg på, og damp grønsagerne i ca. 2-3 min.
- Sluk for blusset, hæld vandet af gryden, og tilsæt 1 spsk. flydende margarine. Ryst gryden/panden til margarinen er smeltet.
- Rist rugbrødet i en brødrister.
- Vend rødspættefileterne i rugmel blandet med salt og peber.
- Steg dem i olien og den sidste margarine i ca. 2 minutter på hver side.
- Vend rejerne i grøntsagerne til allersidst lige inden servering. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
- Anret fisk og grøntsager på rugbrødet, og pynt med hakket dild og klippet purløg.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2124/506 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 17 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 500/119
Protein: 9 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 15 g
Informationer
Opskriftens navn
Rugbrød med stegt rødspættefilet og nyt grønt
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on