Rugbrød med stegt rødspættefilet og nyt grønt er en lækker og let sommerret. Er det ikke tid for nye gulerødder, så kan “gamle” også bruges. Hvis ikke du har mulighed for at få fat i friske fiskefileter, så må du købe nogle frosne i stedet, men sørg for, at de ikke er  panerede.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g rødspættefileter
  • 6-8 nye gulerødder afhængig af størrelse – ca. 250-260 g
  • 8 forårsløg
  • 1 bdt. radiser
  • 1 bdt. dild
  • 1 bdt. purløg
  • 8 skiver rugbrød
  • 1½ spsk. Becel let, flydende margarine
  • ½ spsk. olie
  • Citronsaft
  • 4 spsk. rugmel
  • 100 g rejer – gerne nypillede – eller jomfruhummerhaler
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes rugbrød med stegt rødspættefilet og nyt grønt

  1. Rens grøntsagerne. Skær evt. gulerødder og løg i 2 dele, hvis de er tykke. Skær radiserne i tykke skiver.
  2. Læg alle grøntsagerne i en gryde eller sauterpande.
  3. Tilsæt ½ dl vand, læg låg på, og damp grønsagerne i ca. 2-3 min.
  4. Sluk for blusset, hæld vandet af gryden, og tilsæt 1 spsk. flydende margarine. Ryst gryden/panden til margarinen er smeltet.
  5. Rist rugbrødet i en brødrister.
  6. Vend rødspættefileterne i rugmel blandet med salt og peber.
  7. Steg dem i olien og den sidste margarine i ca. 2 minutter på hver side.
  8. Vend rejerne i grøntsagerne til allersidst lige inden servering. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  9. Anret fisk og grøntsager på rugbrødet, og pynt med hakket dild og klippet purløg.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2124/506
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 17 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    500/119
    Protein: 9 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter med jomfruhummerhaler

Rødfisk og skaldyr i kokosmælk med æblevinaigrette

Rødfisk og skaldyr i kokosmælk med æblevinaigrette

Hummerhaler i rødspættefileter

Hummerhaler i rødspættefileter

Stegt skrubbefilet med lækker hummersauce

Stegt skrubbefilet med lækker hummersauce

Fiskesuppe med skaldyr og ristet kokos

Fiskesuppe med skaldyr og ristet kokos

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Rugbrød med stegt rødspættefilet og nyt grønt
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)