En frisk og nem gulerodssalat, hvis man vil prøve et alternativ til den sædvanlige råkostsalat. Den smager dejligt som tilbehør til stegte retter.

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 8 personer
  • Tilberedning: 10 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     144/34
  • Energifordeling:
    Protein: 6 %
    Fedt:
     7 %
    Kulhydrat: 87 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    207/49
    Protein: 1 g
    Fedt:
     <1 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 8 gulerødder
  • 2 tsk. honning (gerne flydende)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. hakket persille

Sådan tilberedes gulerodssalat:

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i ultratynde skiver (på et rivejern eller i foodprocessoren).
  2. Bland honning, citronsaft og persille.
  3. Hæld det over gulerodsskiverne, og smag evt. til med mere citron og honning.
  4. Servér til stegte retter – gerne med andet tilbehør også.

Salaten kan opbevares i tætlukket emballage i køleskab i et par dage.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”