En lidt sød fornøjelse. Salsaen kan sagtens serveres til andre stegte retter.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2199/523
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     460/110
    Protein: 8 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. mild karry
  • 1/3 dl Becel let, flydende margarine
  • 250 g cherrytomater
  • 1 moden mango
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olie
  • 30 g mandler
  • 2 modne avocadoer
  • 1 rød snackpeber
  • 3 spsk. frisk, hakket koriander
  • 3 spsk. honning
  • 600 g rødspættefileter
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 850-1000 g kartofler
  • 1 broccoli

Sådan tilberedes rødspættefileter med karryhonningsauce og salsa:

  1. Skær cherrytomaterne i tern.
  2. Fjern avokadoer og mango for sten og skal, og skær frugtkødet i tern.
  3. Hak rødløg, hvidløg og snackpeber meget fint.
  4. Rør alle ingredienserne sammen med koriander, citronsaft, olie, salt og peber.
  5. Smag til, og lad salsaen trække ved stuetemperatur frem til servering.
  6. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre.
  7. Tænd ovnen på 175° C.
  8. Rør honning, dijonsennep, karry, margarine og lidt salt og peber sammen.
  9. Pensl et ovnfast fad med lidt olie.
  10. Buk fiskefileterne sammen på midten, og læg dem lidt ind over hinanden i fadet.
  11. Hæld karryhonningsaucen over, og sæt fadet i ovnen i ca. 12-14 minutter, til fisken er mør.
  12. Kog broccolien i letsaltet vand, så længe at der stadig er bid i den.
  13. Skær mandlerne i mindre stykker, og rist dem på en tør pande, og drys dem over fisken lige inden servering.

Dommen:

Filip: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

3 point ud af 5
Tjah, det kan vel godt spises