Fisk er godt, og det bliver bestemt ikke ringere af, at der bliver serveret noget lækkert og anderledes tilbehør til.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1813/432
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat:
     44 %
    Alkohol: 4 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     287/68
    Protein: 5 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 200 g jordskokker
  • 1 løg
  • 1 dl hvidvin
  • 2,5 dl fløde, 4 %
  • 1 rødløg
  • Ca. 3 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 1 spsk. olie
  • 4 dl bouillon
  • 600 g torskefilet
  • 200 g blandede svampe
  • 2 spsk. hakket persille
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 750-800 g kartofler

Sådan tilberedes kogt torsk med ristede svampe og jordskoksauce:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Pil og hak løget, og skræl jordskokkerne, og skær begge dele i tern.
  3. Rist begge dele i lidt olie.
  4. Tilsæt hvidvin, og lad det koge til væsken er næsten væk.
  5. Hæld fløde ved, og lad saucen koge tyk.
  6. Fortynd evt. med lidt mælk, hvis saucen bliver for tyk.
  7. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
  8. Bring bouillonen i kog.
  9. Krydr torskefileterne med salt og peber, og læg dem i den kogende bouillon, og dæk med et stykke stanniol.
  10. Kog torsken i 4-6 min. (afhængig af tykkelse) til den bliver helt hvid og fast. Hold øje med, at det ikke bulderkoger. Lad efterfølgende fisken trække i bouillonen i ca. 5 minutter.
  11. Pil og hak rødløget.
  12. Rist svampene sammen med det hakkede rødløg, og smag til med salt og peber.
  13. Tilsæt  – den hakkede persille og margarinen lige før servering.
  14. Servér med de kogte kartofler.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”