Endnu en hurtig, nem og velsmagende ret – og så i én pande, så vi også sparer opvask SmileDet eneste minus ved denne ret er pølserne, fordi fedtfattige pølser stadig ligger på et meget højt prisniveau.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1794/427
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 49 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    480/114
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 14 g

Ingredienser:

  • 500 g kyllingepølser
  • 2-3 porrer
  • 1 rød/orange peberfrugt
  • 15 g stegemargarine
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 1 tsk. stærk karry
  • 200 g ris
  • 4 dl vand
  • ½ dl rosiner
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes pølserisotto:

  1. Skær pølserne i skiver.
  2. Rens og skyl porrerne, og skær dem i skiver.
  3. Skyl peberfrugten, fjern kernerne, og skær peberfrugten i terninger.
  4. Varm margarine, sojasauce og balsamico i en dyb pande, og svits karry, porreringe og peberfrugt i få minutter.
  5. Tilsæt pølseskiver og ris, og lad det svitse med et øjeblik.
  6. Hæld vand ved, krydr med salt og peber, og lad retten komme i kog. Dæmp varmen og lad retten simre under låg i 20 minutter, til væden er opsuget. Tilsæt rosinerne de sidste 5 minutter.
  7. Smag til med salt og peber.

Dommen:

Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”