Ristet andebryst er jo altid lækkert, og and er bestemt ikke kun julemad. Kartoffel-tomatsalaten er dejligt let og frisk og velegnet til stege- og grillretter.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1839/440
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 362/87
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 2 stykker andebryst (a ca. 300 g)
  • 1 tsk. sukker
  • 800 g kartofler – gerne nye
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g fromage frais, maks. 0,3 %
  • 1 tsk. citronpeber
  • 500 g cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 g rucolasalat
  • Salt

Sådan tilberedes ristet andebryst med kartoffel-tomatsalat:

    1. Fjern eventuelle rester af fjer, og rids skindet på andebryststykkerne.
    2. Bland 1 spsk. groft salt med sukkeret.
    3. Fordel blandingen på kød og skind, og stil bryststykkerne tildækket i køleskabet i ca. 15 minutter.
    4. Kom kartofler og pillet hvidløg i kogende vand tilsat lidt salt.
    5. Kog grønsagerne ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
    6. Tør det meste af saltblandingen af med et stykke køkkenrulle, og læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme.
    7. Steg til fedtet er i gang med at smelte, ca. 2½ minut, og skru så ned til svag varme, og steg i ca. 10 minutter.
    8. Vend bryststykkerne, og steg kødsiden i ca. 10 minutter.
    9. Hæld kartofler og hvidløg i et dørslag, og brus grønsagerne over med koldt vand – gem hvidløgene til dressingen.
    10. Mos de kogte hvidløg, og rør dem sammen med fromage frais, ½ tsk. citronpeber og ca. 1 tsk. groft salt.
    11. Stil dressingen tildækket i mindst 15 minutter, og smag til. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dressingen er for tyk.
    12. Tag kødet af panden, og lad det hvile tildækket i ca. 10 minutter.
    13. Skær tomaterne i halve eller kvarter – afhængig af størrelse.
    14. Hak rødløget fint.
    15. Bland de afkølede kartofler med tomater, løg, olie, salt og ½ tsk. citronpeber.
    16. Anret kartoffel-tomatsalaten i en skål, og fordel rucolasalaten oven på.
    17. Skær ristet andebryst i skiver.

Dommen:

Filip:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!