Ristet andebryst er jo altid lækkert, og and er bestemt ikke kun julemad. Kartoffel-tomatsalaten er dejligt let og frisk og velegnet til stege- og grillretter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 50 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1839/440 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 40 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 362/87
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 2 stykker andebryst (a ca. 300 g)
- 1 tsk. sukker
- 800 g kartofler – gerne nye
- 3 fed hvidløg
- 250 g fromage frais, maks. 0,3 %
- 1 tsk. citronpeber
- 500 g cherrytomater
- 1 rødløg
- 1 spsk. olivenolie
- 50 g rucolasalat
- Salt
Sådan tilberedes ristet andebryst med kartoffel-tomatsalat:
-
- Fjern eventuelle rester af fjer, og rids skindet på andebryststykkerne.
- Bland 1 spsk. groft salt med sukkeret.
- Fordel blandingen på kød og skind, og stil bryststykkerne tildækket i køleskabet i ca. 15 minutter.
- Kom kartofler og pillet hvidløg i kogende vand tilsat lidt salt.
- Kog grønsagerne ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter, til kartoflerne er møre.
- Tør det meste af saltblandingen af med et stykke køkkenrulle, og læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme.
- Steg til fedtet er i gang med at smelte, ca. 2½ minut, og skru så ned til svag varme, og steg i ca. 10 minutter.
- Vend bryststykkerne, og steg kødsiden i ca. 10 minutter.
- Hæld kartofler og hvidløg i et dørslag, og brus grønsagerne over med koldt vand – gem hvidløgene til dressingen.
- Mos de kogte hvidløg, og rør dem sammen med fromage frais, ½ tsk. citronpeber og ca. 1 tsk. groft salt.
- Stil dressingen tildækket i mindst 15 minutter, og smag til. Tilsæt evt. lidt vand, hvis dressingen er for tyk.
- Tag kødet af panden, og lad det hvile tildækket i ca. 10 minutter.
- Skær tomaterne i halve eller kvarter – afhængig af størrelse.
- Hak rødløget fint.
- Bland de afkølede kartofler med tomater, løg, olie, salt og ½ tsk. citronpeber.
- Anret kartoffel-tomatsalaten i en skål, og fordel rucolasalaten oven på.
- Skær ristet andebryst i skiver.
Dommen: