Dejlig, let og lækker ret fremstillet af den yngste i husstanden. Få ingredienser, kort tilberedningstid, minimal opvask. Kan man ønske sig mere?

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1942/462
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt: 15 %
    Kulhydrat:
     60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     365/87
    Protein: 5 g 
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 3 porrer
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft (1½ – 2 appelsiner)
  • 3 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 1½ spsk. mild karry
  • 400 g kyllingeinderfilet i strimler
  • Ca. 3 dl grov bulgur
  • 1½ grøntsagsbouillonterning
  • 8 dl vand
  • Salt
  • Peber 

Tilbehør:

  • 150 g mangochutney
  • Sojasauce

Sådan tilberedes kylling i pande med bulgur:

  1. Skyl porrerne, og skær dem i 1 cm tykke ringe.
  2. Pres 1 dl appelsinsaft.
  3. Lad margarinen blive gylden i en sauterpande.
  4. Tilsæt karry, rør lidt rundt, og lad den bruse af.
  5. Brun kødet i ca. 2 minutter.
  6. Tag kødet op, læg stanniol over for at holde det varmt.
  7. Kom bulgur i panden og svits i ca. 1 minut.
  8. Tilsæt bouillonterning udrørt i vandet, og lad bulguren koge ved jævn varme, under låg i ca. 3 minutter.
  9. Tilsæt porreringe (gem evt. lidt til pynt) og lidt salt, og kog videre uden låg i ca. 5 minutter.
  10. Vend kød og appelsinsaft i retten, og smag til med salt og peber
  11. Pynt med fintsnittet porre, og servér med mangochutney og sojasauce.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!