Lækker ret der kan varieres ved at bruge andre grøntsager. Nogle vil måske nok kalde det lidt let købt at kalde to dåser tun for ugens fiskeret, men det er i hvert fald en let måde at få lidt fisk på i en ellers travl uge, og man ikke lige kommer forbi fiskehandleren.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1995/475 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 9 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 316/75
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 1 løg
- 1½ gulerod
- 1 peberfrugt
- 1 porre
- 100 g ærter
- 100 g majs
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- ½ bouillonterning
- 1 dl vand
- 2 dåser tun i vand
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. tørret basilikum
- 5 dl minimælk
- 2 spsk. majsstivelse
- 1 tsk. stødt muskatnød
- 50 g revet, mager ost
- 200 g pastaskruer
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes tunlasagne:
- Pil løget, skræl guleroden, og skyl peberfrugten, og fjern kerner og stilk.
- Skær løg, gulerod og peberfrugt i tern.
- Rens porren, og skær den i skiver.
- Svits grøntsagerne i lidt af vandet.
- Tilsæt flåede tomater, vand, bouillonterning, oregano og basilikum.
- Lad saucen småsimre til gulerødderne er møre.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Kog pastaen efter anvisningen på posen.
- Varm 4½ dl mælk op under omrøring.
- Tilsæt muskat, salt og peber.
- Rør en jævning af den sidste mælk og majsstivelsen.
- Hæld jævningen i mælken, når denne koger.
- Tag den af varmen, og rør den revne ost i.
- Sovsen skal ikke koge igen.
- Tilsæt tunen til tomatsovsen, og smag til med salt og peber.
- Hæld tomatsovsen i et ildfast fad, fordel pastaen over og til sidst ostemassen.
- Læg stanniol over fadet, og sæt det i ovnen i 20 minutter.
- Tag stanniolen af, og sæt tunlasagnen tilbage i ovnen i 10 minutter.
- Servér tunlasagne varm.
Dommen:
- Klargør grøntsagerne.
- Skær dem i mindre stykker.
- Kog tomatsovsen.
- Kog pastaen.
- Riv osten.
- Rør osten i sovsen.
- Læg stanniol over fadet.
- Tag stanniolen af, og sæt fadet tilbage i ovnen.