Heldampet knurhane er nok ikke noget, du får serveret ret tit – for nogle måske aldrig. Du kan naturligvis bytte fisken ud med en hvilken som helst anden hel fisk, som du ønsker at dampe.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 1 kg hel knurhane, renset og uden skæl
  • ½ tsk. hvid peber
  • Ca. 3 cm ingefær
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. soja sauce
  • 3 forårsløg
  • 1 stilk bladselleri
  • ½ rød snackpeber
  • 2 spsk. olie
  • Salt

Tilbehør

  • Sojasauce
  • Chilisauce
  • 6 dl jasminris
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. finthakket ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 9 dl hønsebouillon
  • 1 tsk. salt
  • 1 bdt. koriander

Sådan tilberedes heldampet knurhane med krydrede jasminris

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær ingefær fint.
  3. Bland sesamolie og sojasauce.
  4. Fjern rod og yderste blade på forårsløgene, og skær løgene i 4 cm lange stykker og derefter strimler.
  5. Gør ligeledes med bladselleristilken.
  6. Skær også snackpeberen i tynde strimler a 4 cm
  7. Vask knurhanen udvendigt, og dup den tør med køkkenrulle.
  8. Drys med salt og hvid peber, og kom den fint skårede ingefær ind i fisken.
  9. Smør fisken med olie-soja-blandingen.
  10. Hæld kogende vand i en bradepande, og læg en rist over.
  11. Skær et par snit i den fedeste del af fisken, og læg den på risten.
  12. Damp fisken i 20 minutter.
  13. Pil og hak hvidløgene fint.
  14. Skyl koriander, og hak det groft.
  15. Varm 2 spsk. olie i en stor gryde, og svits det finthakkede ingefær og hvidløg i et minuts tid.
  16. Tilsæt ris, og svits videre i ca. 3 minutter.
  17. Tilsæt bouillon, salt og koriander.
  18. Bring det hele i kog, og skru herefter ned for varmen, læg låg på, og kog i ca. 10-12 minutter.
  19. Lad risene hvile i 10 minutter, og løsn dem herefter ved at røre rundt i dem med en gaffel.
  20. Sluk for ovnen, og hæld grøntsagerne over fisken.
  21. Lad det hele stå med lukket ovndør på eftervarmen i ca. 3 minutter.
  22. Læg heldampet knurhane med grøntsager på et serveringsfad – gerne opvarmet – varm de sidste 2 spsk. olie op, til den ryger, og hæld den forsigtigt over fisken og grøntsagerne.
  23. Servér heldampet knurhane med de færdige jasminris.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2156/513
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    564/135
    Protein: 7 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 16 g

Andre opskrifter med frisk ingefær

Mørbrad i spicy selskab med grøntsager og nudler

Mørbrad i spicy selskab med grøntsager og nudler

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Gulerodssuppe med ingefær og chili

Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

Bønnegryde med cremet kartoffelmos

Bønnegryde med cremet kartoffelmos

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Heldampet knurhane med krydrede jasminris
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)