Heldampet knurhane er nok ikke noget, man får serveret ret tit – nogle måske aldrig. Du kan naturligvis bytte fisken ud med en hvilken som helst anden hel fisk, som du ønsker at dampe.

 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person
    KJ/Kcal: 
    2156/513
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 48 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 564/135
    Protein: 7 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 1 kg hel knurhane, renset og uden skæl
  • ½ tsk. hvid peber
  • Ca. 3 cm ingefær
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. soja sauce
  • 3 forårsløg
  • 1 stilk bladselleri
  • ½ rød snackpeber
  • 2 spsk. olie
  • Salt

Tilbehør:

  • Soja sauce
  • Chilisauce
  • 6 dl jasminris
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. finthakket ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 9 dl hønsebouillon
  • 1 tsk. salt
  • 1 bdt. koriander

Sådan tilberedes heldampet knurhane med krydrede jasminris:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skær ingefær fint.
  3. Bland sesamolie og sojasauce.
  4. Fjern rod og yderste blade på forårsløgene, og skær løgene i 4 cm lange stykker og derefter strimler.
  5. Gør ligeledes med bladselleristilken.
  6. Skær også snackpeberen i tynde strimler a 4 cm
  7. Vask knurhanen udvendigt, og dup den tør med køkkenrulle.
  8. Drys med salt og hvid peber, og kom den fint skårede ingefær ind i fisken.
  9. Smør fisken med olie-soja-blandingen.
  10. Hæld kogende vand i en bradepande, og læg en rist over.
  11. Skær et par snit i den fedeste del af fisken, og læg den på risten.
  12. Damp fisken i 20 minutter.
  13. Pil og hak hvidløgene fint.
  14. Skyl koriander, og hak det groft.
  15. Varm 2 spsk. olie i en stor gryde, og svits det finthakkede ingefær og hvidløg i et minuts tid.
  16. Tilsæt ris, og svits videre i ca. 3 minutter.
  17. Tilsæt bouillon, salt og koriander.
  18. Bring det hele i kog, og skru herefter ned for varmen, læg låg på, og kog i ca. 10-12 minutter.
  19. Lad risene hvile i 10 minutter, og løsn dem herefter ved at røre rundt i dem med en gaffel.
  20. Sluk for ovnen, og hæld grøntsagerne over fisken.
  21. Lad det hele stå med lukket ovndør på eftervarmen i ca. 3 minutter.
  22. Læg heldampet knurhane med grøntsager på et serveringsfad – gerne opvarmet – varm de sidste 2 spsk. olie op, til den ryger, og hæld den forsigtigt over fisken og grøntsagerne.
  23. Servér heldampet knurhane med de færdige jasminris.

Dommen:

Natascha:  3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny:  4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!