Stærk, stærkere, stærkest. Vælg selv. Afhængig af mængden af hvidløg og chili. Med en dosering som denne opskrift bliver retten hot, men stadig smagfuld. Halvér hvis en mildere udgave ønskes.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 55 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1735/413
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     442/105
    Protein: 8 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 75 g røget bacon
  • 1 rødløg
  • 1 løg
  • 1-2 røde chilipebre
  • 5 fed hvidløg
  • 400 g kyllingefars
  • 1 bdt. forårsløg
  • 2½ dl fløde 4 %
  • 1 dl minimælk
  • 500 g frisk pasta
  • 4 spsk. revet ost
  • Peber

Tilbehør:

  • Lidt frisk basilikum

Sådan tilberedes gratineret kyllingefars med pasta i fad:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  2. Skær baconen i tern.
  3. Skær rødløg, løg, hvidløg, forårsløg og chilipebre – tag gerne kernerne med – i små tern.
  4. Rist baconen på en tør pande.
  5. Tilsæt rødløg, hvidløg og chili.
  6. Tilsæt kyllingefarsen.
  7. Lad det hele svitse, til det har taget farve.
  8. Tilsæt forårsløg og fløde, og lad det hele simre i 15-20 minutter.
  9. Tænd ovnen på 190° C.
  10. Smag retten til med peber og tilsæt mælken, hvis du synes der mangler væde.
  11. Hæld den kogte pasta i et ovnfast fad.
  12. Hæld farsretten over, og pres det lidt ned i pastaen.
  13. Fordel revet ost over.
  14. Sæt retten i ovnen, til osten er smeltet og har taget farve – 15-20 minutter.
  15. Servér med lidt basilikum.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!