Stærk, stærkere, stærkest. Vælg selv. Afhængig af mængden af hvidløg og chili. Med en dosering som denne opskrift bliver retten hot, men stadig smagfuld. Halvér hvis en mildere udgave ønskes.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1735/413 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 42 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 442/105
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 75 g røget bacon
- 1 rødløg
- 1 løg
- 1-2 røde chilipebre
- 5 fed hvidløg
- 400 g kyllingefars
- 1 bdt. forårsløg
- 2½ dl fløde 4 %
- 1 dl minimælk
- 500 g frisk pasta
- 4 spsk. revet ost
- Peber
Tilbehør:
- Lidt frisk basilikum
Sådan tilberedes gratineret kyllingefars med pasta i fad:
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
- Skær baconen i tern.
- Skær rødløg, løg, hvidløg, forårsløg og chilipebre – tag gerne kernerne med – i små tern.
- Rist baconen på en tør pande.
- Tilsæt rødløg, hvidløg og chili.
- Tilsæt kyllingefarsen.
- Lad det hele svitse, til det har taget farve.
- Tilsæt forårsløg og fløde, og lad det hele simre i 15-20 minutter.
- Tænd ovnen på 190° C.
- Smag retten til med peber og tilsæt mælken, hvis du synes der mangler væde.
- Hæld den kogte pasta i et ovnfast fad.
- Hæld farsretten over, og pres det lidt ned i pastaen.
- Fordel revet ost over.
- Sæt retten i ovnen, til osten er smeltet og har taget farve – 15-20 minutter.
- Servér med lidt basilikum.
Dommen: