Det er ikke så nemt endda at få fat i fedtfattige pølser. Men man kan faktisk i de fleste almindelige dagligvareforretninger købe kyllingepølser med lavt fedtindhold (6-8 %). Indrømmet, de er dyrere end almindelige pølser, men de smager også mere af kød.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1994/475
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt:
     17 %
    Kulhydrat: 65 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 546/130
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 21 g

Ingredienser:

  • 300 g kyllingepølser
  • 2 porrer
  • 2 æbler
  • 1 tsk. olie
  • 1 tsk. karry
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 dl ris

Sådan tilberedes pølser og æbler i karry:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Kog risene efter anvisningen på posen.
  3. Skær pølserne i halve
  4. Læg pølserne i et ovnfast fad, og sæt dem i ovnen i ca. 10 min.
  5. Rens og skyl porrerne, og skær dem i tynde skiver.
  6. Skræl æblerne, riv dem groft.
  7. Varm olien op, og tilsæt porrer, æbler og karry, krydr med salt og peber.
  8. Steg under omrøring i 2-3 min.
  9. Tilsæt de hakkede tomater, og lad alt simre i ca. 5 min.
  10. Når pølserne er klar, tages fadet ud af ovnen og grøntsagerne blandes i.
  11. Server med ris.

Dommen:

Natascha:   4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny:   4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5

Helt sikkert en ”gemmer”


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!